Hjemmeholdet var presset i starten og kampen var tættere end cifrene antydede

Testkamp: Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls 5-2 (1-0,3-0,1-2)

Odense Bulldogs var skarpest i en tæt en fysisk træningskamp mod Rødovre Mighty Bulls med stillingen 4-2. Begge hold havde gode perioder i kampen, men Odenses fire ubesvarede scoringer gjorde forskellen trods en flot slutspurt fra gæsterne.

Første periode fyldt med fejl, og lidt overraskende var det gæsterne som satte sig på opgøret. Rødovre investerede mest i duellerne, og var generelt først på det meste. Det gav chancer, og allerede efter tre minutter var gæsterne tæt på i to omgange, da Frank Gymer lavede en fræk afslutning med ryggen til mål. Skuddet overraskede Mitch Gillam, som gav en retur, som Sami Moilanen var først over, men Gillam lavede en stærk benparade som forhindrede en scoring.

Gillam var fynboernes helt store højdepunkt i perioden, og han havde flere store redninger i løbet af perioden. I flere omgange med hjelmen, som han to gange brugte til at forhindre en scoring fra Marcus Almquist og Alex Haunstoft. En enkelt gang i perioden måtte han dog takke stolpen, da Jaeden Martin hamrede pucken på opstanderen efter flot forarbejde af Christopher Rübenach.

Med seks minutter igen var det hjemmeholdet som ud af ingenting kom foran. Kristian Jensen modtog pucken i midtzonen, og fik på flotteste vis accelereret forbi Rødovres backer og kom alene igennem mod William Rørth. Den danske målvogter fik klarede den første afslutning, men returen hoppede tilbage til Jensen, som kunne sætte pucken ind i anden omgang til en meget ufortjent 1-0-føring.

Scoringen rystede gæsterne som eller havde styret kampen, og Odense satte en slutspurt ind for at gøre det til 2-0 efter første periode. Især Sebastian Ehlers var tæt på lige før pausen, men Rørth holdt stand og dermed gik de to hold til pause med stillingen 1-0 til Odense.

To fynske mål indenfor et minut

Anden periode blev langt mere fysisk og tempofyldt end den første, og allerede i kampens første minut var begge hold millimeter fra at score. Først var Gunars Skvorcovs tæt på at sende en puck op i det fjerneste hjørne, men Rørth fik lige nøjagtigt handsken på afslutningen, og sendt den forbi.

I den anden ende lavede Jakob Heljemo en stor fejl, som gav Brandon Magee en gratis chance, som han sendte snært forbi Mitch Gillams mål.

Mønstret fortsatte, og i flere omgange måtte begge målmænd ud i fuld længde for at holde pucken ude af netmaskerne. Især Rørth kom på arbejde som perioden skred frem, og i powerplay måtte han lave en decideret klasseredning i to omgange, da Odense fik tvunget Rødovre til at stå utroligt dybt i deres boks. Det gav frie chancer til Heljemo og Marcus Jensen, men Rørth kom mirakuløst i vejen for begge afslutninger.

Herfra blev kampen langt mere fysisk og tacklingerne tog over for chancerne. Dog var Christopher Rübenach tæt på at udligne på en friløber halvvejs inde i opgøret, men Gillam lavede en stor redning med skulderen. I den anden ende havde Mikkel Hansen et skud på overliggeren med fire minutter tilbage af perioden.

Skuddet på overliggeren blev et forvarsel på endnu en stærk afslutning på en periode fra de fynske værter og kort efter gjorde Sebastian Ehlers det til 2-0. Efter en flot aflevering af Mathias Mølgaard, kom Ehlers alene igennem, og her var den danske angriber stensikker. Med et vip sendte han pucken utageligt op i det højre målhjørne.

Igen så det ud til at scoringen til Odense rystede gæsterne, og kort efter Ehlers mål, blev det også 3-0. Rødovre tabte flere dueller i egen zone og formåede ikke at få sendt pucken ud af zonen, og det udnyttede den tidligere Rødovrespiller Jonathan Brinkman. Han fik flot brugt sit gode skøjteløb til at skabe sig plads i slottet til en afslutning som han sendte ind mellem benene på Rørth til 3-0, som også var stillingen efter 40 minutters ishockey.

Flot fight fra gæsterne

Hjemmeholdet kom bedst ud til anden periode og efter blot to minutter af tredje periode scorede Odense Bulldogs til 4-0. Jakob Heljemo vandt en duel langs banden og fik sendt pucken tilbage til Mikkel Hansen, som flot sendte pucken ind ved nærmeste stolpe med tæt trafik foran Rørth i målet.

Kampen faldt en smule i tempo efter scoringen og det udnyttede gæsterne med tolv minutter igen til at komme på tavlen. Odense sløsede i egen zone og fik ikke clearede pucken, og det gav Jaeden Martin chancen fra blå linje. Afslutningen ramte Gunars Skvorcovs stav på vejen og snød Gillam i målet, som måtte fiske pucken ud af netmaskerne.

To minutter senere fik gæsterne pludselig bragt spænding tilbage i opgøret, da de igen udnyttede manglende fokus i egen zone fra de fynske værter. En tabt duel bag mål gav Malthe Kring Andersen muligheden for at sende pucken på tværs til en helt fri Kyle Hallbauer, som flot sendte pucken op i nettaget til 4-2.

Rødovre lugtede blod og kampbilledet var vendt på hovedet. Rødovre var nu først på alt og satte hjemmeholdet under et stort pres. Minuttet efter 4-2 scoringen var Frank Gymer og Jaeden Martin tæt på at gøre det 4-3, men Mitch Gillam holdt stand og fik i den grad reddet fynboerne i afslutningen af kampen. Han stod sikkert og lavede et hav af vigtige indgreb som perioden nærmede sig sin afslutning. Især med fire minutter igen, da han stod imod et undertal.

Efterhånden fik Odense lidt ro på tingene, og med 40 sekunder tilbage af kampen kunne Gunars Skvorcovs definitivt afgøre kampen med en scoring i tomt mål. Dermed tager fynboerne deres fjerde sejr i træningskampene, mens Rødovre fortsat har sin første sejr til gode.

BILLEDER: METAL LIGAENS MEDIA DAY er i fuld gang DIREKTE PÅ METALLIGAEN.TV - HELE MEDIA DAY sendes live