Vigtigheden af den her hændelse må ikke underkendes, skriver en samlet Odense Bulldogs-trup, der argumenterer for, at sagen skal tages op igen

En samlet spillertrup i Odense udgav her til aften en åbent brev på klubbens hjemmeside, hvor de opfordrer Danmarks Ishockey Unions Disciplinærudvalg (udvalget for spillersikkerhed) til at træde sammen og genoverveje Kristian Jensens karantænelængde.

- Det er en af de mest groteske situationer nogensinde i ishockey, og en situation, hvor Kristian Jensen ikke viser hensyn til "menneskeligt liv" og absolut disrespekt for hans modstander og ishockeyspillet i sig selv. At det ender med en dom på to måneders og 17 kampes karantæne er en parodi og en straf, der er alt for lille for et overfald, der i værste fald kunne resulteret i døden for en 18-årig knægt, skriver Bulldogs-spillerne. 

- Et slag til hovedet på en person, der overhovedet ikke forventer det (og i denne situation allerede er bevidstløs) og hvis hoved er ubeskyttet på isen er ekstremt farlig og fortjener mere end en så kort og hurtigt afgjort dom, skriver Odense-spillerne og beskriver herefter Lucas Bjerre Rasmussens tilstand. 

Karantænen er for kort, understreger Odense-spillerne derefter og henviser til andre, lignende sager, blandt andet, da den tidligere Herlev-spiller Holden Anderson sidste sæson tog benene voldsomt på en modspiller og fik tre sæsoners karantæne. Også en af de mest berygtede-berømte sager tages med, nemlig Todd Bertuzzis overfald på Steve Moore tilbage i sæsonen 2003/04 i NHL, hvor Vancouver-spilleren slog sin uforvarende modstander ned bagfra. 

Bertuzzi fik 17 måneders karantæne og et civilt søgsmål efter sig, og Odense-spillerne argumenterer med, at Kristian Jensen-hændelsen indeholdt både et "MMA-greb", som Holden Anderson praktiserede og et "sucker punch" som Todd Bertuzzis.

Derfor skal karantænen være på minimum en sæson, lyder det fra Bulldogs-truppen.

- Nogle vil argumentere for, at ishockey er et hurtigt spil, hvor følelserne er voldsomme, men det betyder ikke, at spillerne har carte blanche til at gøre, hvad de vil. Spillerne er stadig ansvarlige for at holde følelserne i skak, selv i kampens hede, og denne hændelse krydser stregen for det acceptable.

- Lucas er blevet ramt af en grim skade, og det står stadig uklart, hvilken effekt, den vil have på resten af hans liv. Vi beder DIU om at reevaluere sagen og levere en retfærdig straf eller bede IIHF om at steppe ind og komme frem til den rette dom, skriver Odense-spillerne. 

Hele det åbne brev kan læses på engelsk her: 


OPTAKT: Odense Bulldogs-Herlev Eagles Odense Bulldogs-pressemeddelelse: Karantænen skulle have været længere