Den nye amerikaner Sam Povorozniouk scorede efter blot 57 sekunder og lagde grunden til endnu en fynsk sejr

Rødovre Mighty Bulls-Odense Bulldogs 1-3 (0-1, 0-0, 1-2): For tredje gang på otte dage blev der fløjtet op i Rødovre Centrum Arena, da Rødovre og Odense tirsdag aften dystede om point i bunden af Metal Ligaen. Begge hold kom med sejre og god selvtillid i bagagen.

I aften var det dog svært at se, at Rødovre arbejdede videre på optimismen fra sidste uge. Hjemmeholdet var uden nerve og fight, mens Odense gik friskt til sagen og arbejdede flot. William Rørth med glimrende kamp, men han kunne således ikke hindre fynboernes flotte sejr. Odense rider på en stærk bølge og vandt tredje sejr i træk efter nytår.

Kampen var blot 57 sekunder gammel, da Odense bragte sig på 0-1. Den nye mand Sam Povorozniouk styrede en puck op i hjørnet efter skud fra Michael Eskesen. William Rørth i Rødovre-målet var passeret – og fantomstart af gæsterne.

Sam Povorozniouk dannede angrebskæde med Odenses anden nye amerikaner, Jack Walker, mens tredjemanden var Henry Hardarson. En bedre indgang på kampen kunne dén kæde vist næppe have fået.

Odense viste stort overskud og spillede sig frem til flere gode muligheder i første halvdel af perioden. Rødovre kæmpede med at få spillet bygget op og var kun sjældent farlige. Steffen Klarskov fik hjemmeholdets største chance efter 12 minutter, da han sendte pucken på stolpen.

Overtal til Odense mod slutningen af perioden uden at komme frem til noget nævneværdigt. Nick Crawford fik periodens sidste forsøg, da han skød direkte i brystet på Odense-målmand Evan Cowley – ganske symptomatisk for hjemmeholdets første 20 minutter. Der manglede kvalitet i afslutningerne.

Rødovre bedre med i spillet fra anden periode, men der var et stykke til tempoet og fighten fra sidste uges to sejre i arenaen.

Efter seks minutter røg Oliver True i bad med en game misconduct, da han satte sin stav højt på ryggen/i nakken på Mads Eller, der kort forinden havde sat en tackling på ham. Rødovre svært ved at skabe chancer i det fem minutter lange overtal. Odense fik endnu en udvisning med 25 sekunder igen af Trues udvisning, men fynboerne klarede sig gennem alle boxplay-minutter. Også selv om Riku-Petteri Lehtonen tog timeout med et lille minut tilbage i powerplay. Flot af gæsterne.

Hjemmeholdet i den dominerende rolle gennem anden periode, men der var stadig langt mellem de chancer, der for alvor satte Evan Cowley på prøve.

Odense med stort overtag i de sidste minutter. Sam Povorozniouk med to gode afslutninger inden for kort tid, men Willian Rørth hev pragtredninger frem. Povorozniouk i øvrigt stort aktiv for gæsterne indtil nu. Étmålsføring til Odense før sidste periode.

Powerplay til Odense kort inde i perioden, men Rødovre holdt gæsterne fra at udbygge føringen. Hjemmeholdet indledte straks efter jagten på udligning, men Evan Cowley greb sikkert ind på de få farlige forsøg, som Rødovre skabte.

Nyt overtal til Odense mod midten af perioden, men heller ikke denne gang var der bonus for gæsterne. Kort efter hamrede Jannik Karvinen pucken i favnen på Evan Cowley på trods af masser af plads og tid. Hjemmeholdet fortsat uden den fornødne kvalitet på afslutningerne, mens Odense i den grad begyndte at lugte endnu en sejr.

Rødovre begyndte så småt at vise en ekstra tand fight og nærmede sig målstregen inden for de sidste syv minutter. Og midt i jagten kunne Odense slå kontra og lægge pucken over stregen. Mike Daugulis manden bag 0-2-scoringen med tre og et halvt minut igen. Kæmpe jubel blandt gæsterne, der havde fightet for sagen i aften.

Udvisning til Odense med to minutter igen, og det bragte en Rødovre-reducering af sig. Marko Virtala rettede en puck af, og pucken strøg forbi Evan Cowley. Der var spillet 15 sekunder i overtal.

William Rørth blev erstattet med en markspiller halvandet minut før tid, men hjemmeholdet kom ikke i nærheden af en udligning. I stedet kunne Lukas Lundvald Nielsen sende pucken ind til resultatet 1-3 med seks sekunder igen.

Odense snuppede dermed alle tre point og vandt sin tredje sejr i træk. Flot præstation i aften af Marc Lefebvres tropper, der tydeligvis spillede med overskud og uden pres. Omvendt har Rødovre masser at snakke om efter en sløj kamp, hvor særligt kvaliteten af powerplay var lav.

Herning sejrede uden problemer i Granly Hockey Arena METAL LIGAEN TV OG TEKST: Nyt kamerasystem får Metal Liga-premiere i aften i Vojens