Fynboerne kunne ikke stå for presset fra Pirates over 60 minutter

Odense Bulldogs-Aalborg Pirates 2-5 (2-0,0-2,0-3) Det sluttede med en fynsk linedans, da den sidste Metal Final4-plads skulle fordeles i Spar Nord Arena søndag eftermiddag. Mellem anden og tredje periode var stillingen 2-2 på Fyn, mens SønderjyskE så ud til at være sikkert på vej mod en sejr mod Rungsted.

Det betød, at fynboerne med et enkelt point i ordinær tid ville gå videre, mens nul point ville sende Rungsted til Metal Final4. På den måde var det en regulær gyser set med fynske øjne.

Det var nemlig et veloplagt Aalborg-hold, der var på besøg den sene eftermiddag i Odense. Fynboerne fik ikke et sekunds ro, og Pirates havde også i tredje periode flere af de karakteristiske lange angreb, hvor modstanderen bliver sat fast i egen zone.

Odense var dog langt bedre med i tredje periode, hvor en Aalborg-udvisning midt i perioden satte hjemmeholdet i gang. Joakim Thelin og Gunars Skvorcovs havde gode forsøg og Micke Saari var tæt på at score sit tredje mål.

Men godt syv minutter før tid skete det, der ikke måtte ske for fynboerne. Mads Frederiksen passede til Anders Koch, der stille og roligt smækkede pucken op i fjerneste hjørne. 3-2 til Aalborg og i det øjeblik var Odense ude af Metal Final4.

En udvisning til Tobias Ladehoff skabte fynsk håb, og Odense smed den ene puck efter den anden mod mål. Desværre var det de færreste forsøg, der ramte. I stedet slap Jeppe Jul Korsgaard fri og hårdt presset fik han på en eller anden måde skubbet pucken ind bag Mitch Gillam.

Drømmene om Metal Final4 var slukket for Odense mod det suverænt stabile tophold fra Aalborg, der lukkede med 5-2-målet i tomt bur. Igen var det Jeppe Jul Korsgaard.

De to første perioder havde nemlig i store træk været et stort pres mod det fynske bur. Kun i få faser af kampen lykkedes det for Odense at sætte sig fast nede foran George Sørensen.

Til gengæld var fynboerne hamrende effektive på kontrastødene og kunne takke den finske lejesvend Micke Saari, der var hovedperson i kampens første tredjedel. Først huggede han en tværpasning i mål som afslutning på et kontraangreb.

Der var spillet tre minutter, og det var nærmest første gang, Odense var oppe for at besøge Aalborg-målet. Gæsternes pres fortsatte og Micke Saari måtte ud i to minutter. Mitch Gillam og et par blokerede skud reddede Odense, og da Saari strøg ind fra boksen, fik han en lang høj pasning serveret.

Sørensen forsøgte at gå langt ud for at støde pucken væk, men Saari var først på pucken og driblede uden om Aalborg-målmanden.

2-0 og tilskuerne sang ”så er den der igen”. Odense var på det tidspunkt på ret kurs mod Metal Final4. Fynboerne fightede tomålsføringen ind til pausen.

Calder Brooks havde allerede ramt overliggeren i første periode. Canadieren var varm og overtog Micke Saaris hovedrolle i de midterste 20 minutter. Brooks havde fundet en svaghed hos Odense-målmand Mitch Gillam.

I det 27. minut gled Brooks ned langs venstre kant og fandt et hul ved forreste stolpe. Den måtte ikke gå ind. Efter en solid Odense-indledning på anden periode havde Aalborg igen fået overtaget, og midt i perioden tog Bulldogs-coach Thompson timeout for at få styr på sagerne.

Odense fik en smule ro på, men Aalborg fik overtaget igen, og Gillam måtte agere sprællemand i flere situationer. Til gengæld blev canadieren i Odense-buret igen overlistet i anden periodes 14. minut. Det var nærmest en kopi af det første mål. Calder Brooks drog ned langs siden og satte den ind ved forreste stolpe.

Den måtte bare ikke gå ind, og nu var nerverne i den grad på højkant i Bulldogs-lejren. Så meget at det til sidst endte med at koste pladsen i Metal Final4. En plads der ellers så stensikker ud for blot et par uger eller tre siden.

Thompson vendte kampen for Herning i tredje periode LYNOPTAKT: Søndagens fire kampe i Metal Ligaen