En fem minutters-udvisning blev kostbar for Rødovre

Herning Blue Fox - Rødovre Migthy Bulls: 6-4 (1-2, 1-1, 4-1)

Favoritterne fra Herning endte med at vinde i eftermiddag i Kvik Hockey Arena, men det holdt hårdt for Blue Fox, der var bagud 2-4 dybt inde i kampen. En fem minutters udvisning blev kostbar for Rødovre. Den straffede Herning nådesløst og vendte kampen.

Herning måtte igen undvære Morten Poulsen og Jakob Jessen, men på tribunerne havde de til eftermiddag fået selskab af Oskars Cibulskis. Rødovre var draget til Jylland med fire fulde kæder.

Andris Dzerins fik en stor dobbeltchance til at åbne opgøret, men David Grubak gav sig selv en solid start på kampen.

Begge hold nåede et powerplay hver uden de store muligheder til følge, og heller ikke en blank Jesper Thörnberg kunne få åbnet målscoringen.

Niclas Krarup gjorde i stedet hvad hjemmeholdets profiler ikke kunne, og med en lækker afslutning passerede han Mac Carruth. 0-1.

Herning forsøgte at slå tilbage med det samme og burde også have udlignet. Victor Cubars blev spillet helt blank af Mathias Bau, men kiksede sin afslutning fra bagerste stolpe.

Mac Carruth, der forærede to mål væk i fredagens opgør i Vojens, så heller ikke for god ud da slagskuddet fra Jaeden Martin peb op i krydset få minutter senere. 0-2 på måltavlen og noget af et wakeup-call for Blue Fox.

Christian Mieritz fik en skæv tackling i banden og måtte udgå i første periode. Dermed nåede han ikke at se sin back-kollega Jacob Böll sende reduceringen på tavlen.

Martin Eskildsen var millimeter fra en udligning da han stødte pucken i mål. Det troede de fleste i hvert fald, men en videogennemgang viste at pucken ikke krydsede målstregen.

Rødovre bevarede føringen

Christian Mieritz kunne vende tilbage på isen sammen med resten af holdkammeraterne, og Herning skulle altså ud at jagte en udligning.

Et tidligt powerplay gav værterne muligheden for dette, og Rødovre var heldige da en afslutning fra Mathias From prellede af på stolpen.

Herning sad stadig tungt på spillet, men havde svære arbejdsbetingelser mod et Rødovre-hold, der virkelig sloges for sagen.

Derfor glædede hjemmepublikummet sig over, at man i denne sæson har en ægte målscorer i Jesper Thörnberg. Efter et langt skifte i egen zone var der ikke meget energi tilbage, men med en lumsk afslutning fandt han alligevel et hul hos David Grubak.

I Rødovre har man sin egen målsluger og finske Sami Moilanen hamrede en first-timer i kassen på glimrende forarbejde af Christopher Rübenach. Dermed var gæsterne igen i front med 3-2.

Mads Eller brændte et mini break-away og Mathias From holdt personligt skydetelt mod Grubak. Dommerne langede en række udvisninger ud inden pausen, og et manglende kald på skaden til Mathias From var næppe noget, der behagede Pelle Hånberg yderligere.

Thompson, Thompson og Thompson

Rødovre kickstartede tredje periode med endnu en scoring da en afrettet puck fuldstændig snød Carruth i målet, og dermed lignede det en af de dage for Herning.

Lasse Carlsen var også ude med riven da han satte en tackling til hovedet på Jesper Thörnberg. Tidligt bad til Carlsen og gylden mulighed for Blue Fox til at vende skuden.

Det så ikke ud til at lykkedes i fem mod tre, men Brett Thompson missede ikke, da muligheden opstod. Dermed stod der 3-4 på tavlen og stadig god tid i powerplay.

En længere pause fandt sted, da Mikkel Persson slog sig kraftigt og blødende måtte hjælpes i omklædningsrummet.

Mathias Bau hamrede kort efter også udligningen i nettet, og sekunder senere smækkede Brett Thompson Herning i front med 5-4.

Med 16 sekunder tilbage af udvisningen fuldbyrdede Brett Thompson sit hattrick og Blue Fox straffede altså Carlsen og Rødovre nådesløst.

Den resterende del af kampen bød ikke på nær så meget dramatik, men de to hold satte nærmere hinanden i skak.

Gæsterne satsede til sidst uden keeper, men det blev ved stillingen 6-4 til Herning, der altså fortsatte sin sejrsstime.

White Hawks vandt fortjent i Herlev Odenses Metal Final4-drømme blev slukket af Aalborg