Odense Bulldogs kan have gjort et kup med den nye amerikanere

Odense Bulldogs-ledelsen og den nye træner Paul Thompson kan med glæde se over Atlanten og til ECHL, hvor grundspillet stadig er i fuld gang på "tredjebedste niveau" i den nordamerikanske profhockey.

ECHL spiller i denne sæson med 11 hold, og en del af dem - alt efter, hvornår de er begyndt i sæsonen - er beordret til at gå all in og spille hele 72 kampe inden et slutspil, der begynder helt fremme i begyndelsen af juni.

En af de spillere, der dermed stadig er i sving i en meget lang sæson, er den kommende Odense-spiller Mark Auk, der nyder varmen i Florida, hvor han spiller for Orlando Solar Bears. Det ser ud til at passe Mark Auk perfekt, for han er i den grad stærkt kørende i Orlando, hvor han for øjeblikket spiller så godt, at han står med 43 point i 62 kampe. 

Det sender ham på tredjepladsen på ECHL's topscorerliste, hvor han i øvrigt er to placeringer foran en tidligere dansk-bekendt. Willie Raskob, der i fjor spillede for Rungsted, gjorde det fornuftigt - dog med lidt satset spil - og lavede 30 point i 48 kampe i den afbrudte sæson, ligger på femtepladsen på ECHL-listen med 35 point. 

Minusset ved Mark Auk er amerikanerens plus/minus-statistik, men det er Auk fuldstændig bevidst om, hvilket han betoner i en podcast med Orlando Solar Bears medieafdeling. Her beskriver han sig også selv som en offensiv back, der gerne vil tage fat i pucken og helst tilbringer tid i modstanderens zone - men altså også en spiller, der er bevidst om, at han skal skærpe sin defensiv. 

Der er næppe tvivl om, at Auk er designet til at blive en nøglespiller for Odense, og på Fyn håber man formentlig, at Orlando Solar Bears lige nøjagtig IKKE kommer i slutspillet, så fynboernes nye mand får en lidt længere sommerferie. 


En halv million til Herlev Eagles: Team Herlev-støtte er intakt i 2021 Rusland var for stærke for de danske løver