Endnu en russer tilslutter sig White Hawks

Onsdag sidst på eftermiddagen landede 29-årige Oleg Yashin i Danmark. Den russiske forward har underskrevet en et-årig aftale med White Hawks.

Det fortæller klubben i en pressemeddelelse.

Oleg Yashin har blandt andet spillet 10 sæsoner i KHL, hvor han for tre år siden spillede sammen med Aleksandr Bumagin. De to har holdt kontakten lige siden, og Bumagin har været med til at få kontakten mellem Oleg Yashin og White Hawks op at stå.

I sidste sæson spillede Yashin i den næstbedste russiske liga, VHL, hvor han lavede 21 point i 43 kampe, primært for HK Tambov. Men han har altså over 300 KHL-kampe på sit cv, og selv om pointproduktionen ikke har været så voldsom – og selv om det har været klubber i den nedre del af tabellen, må det udstråle en vis kvalitet.

- Igennem de snakke vi har haft med Oleg Yashin, er vi overbevist om det er en sulten spiller der kommer til klubben. Hans alder på blot 29 år, gør at han stadig har flere af de gode ishockey-år tilbage i sig. Vi tror på, vi får en stor profil i ligaen, og vi glæder os rigtig meget til at se vores nye russiske spiller i aktion i den hvide trøje, lyder det fra White Hawks.

- At spille i KHL borger for kvalitet, hvilket vi også har set med Bumagin, da han ankom for små to år siden. Vi har store forventninger til Oleg Yashin, der er ankommet til byen med sin kone og deres søn, skriver klubben.

Oleg Yashin taler ganske fornuftigt engelsk, så kommunikationen med holdkammerater og trænere bliver heller ikke noget problem. Han kan bruges både som LW og Center og træner for første gang med Frederikshavn her til formiddag. Oleg Yashin stiller op for White Hawks i trøje nummer 50 og mon ikke han er udset til at være kædekammerat med Bumagin?

I givet fald får vi en ægte ”russerkæde” i Metal Ligaen.


VIDEO: Her kommer Oleg Yashin til Frederikshavn U20-landsholdets kamp måtte afbrydes på grund af isproblemer