Kampstart 17:50 i Bentax Isarena

Det er næsten blevet en slags "sæsonklassiker", vi skal have gang i denne aften i Bentax Isarena.

Ikke blot kender vi nu historien om, at Aalborg virkelig har problemer med at tøjle Esbjerg (syv kampe, syv nederlag inklusive overtid og straffe og inklusive Metal Final4), men serien i grundspillet mellem de to hold har ligeledes budt på noget af det bedste hockey overhovedet i løbet af sæsonen.

Det kulminerede til Metal Final4-semifinalen, hvor de to mandskaber gav hinanden en medrivende semifinale, som Esbjerg endte med at vinde i straffeslag. Sikke et drama, det var.

Esbjerg har det mentale overtag, og det er spændende, om det kommer til at betyde noget mellem to mandskaber, der på papiret er ganske komplette og flot besatte. 

Aalborg gled stille og roligt gennem kvartfinaleserien mod Herlev uden topscoreren fra grundspillet Josh MacDonald, og er han klar igen, bliver han et giftigt tilsæt på et hold, der i forvejen er fyldt op med klasse fra den ene ende til den anden. Der har eksempelvis ikke været talt frygtelig meget om Aalborgs backlinje, men Carl Neill var eksempelvis helt nede i fjerdekæden i kampene mod Herlev, og det siger meget om kvaliteten, at man har en ganske solid importback så langt nede i hierarkiet.

I angrebskæderne har Pirates samme skarpe bredde og 14 forwards til rådighed, hvis MacDonald kommer ind, så på bredden vinder Aalborg for øjeblikket over Esbjerg Energy, hvor træner Jaspers har knoklet med skader på sine syv backer. Hvis han har seks af dem helt klar til kamp igen, rykker Sune Hjulmand op i angrebet og giver Jaspers mulighed for at vælge mellem 13 forwards igen. 

Cam Knight fik otte minutter mod Frederikshavn, mens Jannik Christensen ikke har været i kamp længe, og det har måske været lidt en overset faktor i serien mod White Hawks, at Esbjerg faktisk har været yderst smalle på backerne. Det håber Jaspers at kunne lave om på. Ingen tvivl om det. 

Skader/karantæner: Josh MacDonald har altså været ude for Aalborg, mens Esbjerg fremdeles venter på Knight og Christensen i topform. 

Hold øje med: Hvilken spændende målmandsduel vi står overfor. George Sørensen har haft besvær med Esbjerg i løbet af sæsonen. Mads Søgaard har haft fat i Aalborg på det seneste, men Thomas Lillie er den mest formstærke Esbjerg-målmand. Hvem vælger Jaspers?

Det forventer vi: To offensivt spillende og hidsigt angribende mandskaber. Esbjerg får en helt anden modstander end Frederikshavn, og det skal nok bekomme vestjyderne vel med lidt mere tjubang-hockey. Åben match, stor underholdning i vente i dag. 

Historikken: Esbjerg har haft styr over Aalborg, men vi noterer os, at fem ud af syv Esbjerg-sejre er kommet efter meget tætte opgør, hvilket vi også kan forvente i dag. 

Statistikken: Stærke faceoff-procenter hos Aalborg og det kan blive en vigtig faktor: Ben Duffy (66), Pierre-Olivier Morin (62), Julian Jakobsen (61) har alle gode tal med i den serie. Hos Esbjerg havde Brady Shaw to mål og fire point i serien mod Frederikshavn. Mere forventes af ham. 

Et bud på serien: Aalborg har fundet en kæmpe selvtillid i slutningen af grundspillet og i kvartfinalen. Hvis målmandsspillet stemmer hos nordjyderne, og man kan vinde en af de to første kampe, så danner den store bredde basis for at Esbjerg kan males ned. Omvendt har Energy et mentalt overtag og et stærkt play-off-flow fra serien mod Frederikshavn. Og så kan Brady Shaw blive den helt store joker at hive ind i serien. Aalborg smal favorit. 


- Det giver ekstra motivation at skulle møde Esbjerg Vejene skilles: BEN COOPER FÆRDIG I HERNING