Kampstart 20:15 i Sparekassen Danmark Isarena

Det er hårdt arbejde for Aalborg Pirates for øjeblikket.

Efter en lørdag aften med Metal Cup-finale og efterfølgende fest i Jomfru Ane Gade har Pirates-spillerne haft en søndag til at restituere og snupper formentlig også en formiddagstræning for lige at få fest-resterne ud af kroppen.

Spørgsmålet er nu, om der er kræfter til at spille en helt almindelig Metal Liga-kamp mod et Esbjerg-hold, der efter en lang pause brænder efter at komme i kamp.

Om ikke andet har titlen i weekenden givet moral og lærdom til Aalborg-truppen, sagde Lasse Bo Knudsen til Nordjyske.dk efter finalen i Metal Final4.

- Jeg tror, den her titel kan få en vigtig indflydelse på resten af sæsonen. Ikke mindst på grund af måden, som vi er begyndt at spille på. Vi er begyndt at forstå, at vi ikke hele tiden skal forsøge det fancy spil, og vi er begyndt at stå ordentligt på banen, så vi tænker defensivt først. Det er jo netop den måde, man vinder trofæer på, lød det fra den hårdføre back.

Der må uanset hvad være trætte ben i Aalborg, mens Esbjerg altså kommer fra en kamppause på 10 dage. Det er altid en diskussion, hvorvidt sådanne pauser er en fordel eller ej, men Energy-spillerne er med garanti sultne efter at komme i kamp. Anderledes kan det ikke være.

Samtidig synes der også at være hjemmel for en skadesfri Energy-trup, der higer efter at fortsætte den glimrende stil fra 6-2 over Frederikshavn, som var den seneste kamp, Energy spillede. Det var 6. februar. 

Hold øje med: En mand som Kale Kerbashian kommer til at være en profil, der skal trække læsset for Esbjerg i løbet af den kommende tid og slutspillet. Han skal i gear. Hos Aalborg så vi en Mikkel Højbjeg spille en stor rolle med to mål og en flot indsats i finalen. 

Det forventer vi: Aalborg får det vanskeligt og skal hive de sidste kræfter ud af truppen mod friske Esbjerg-ben. Gæsterne smal favorit på bagkant af Metal Final4.

De indbyrdes kampe: Aalborg sejr på 5-4 i den første kamp i sæsonen, siden blev det hele 6-0 til nordjyderne, inden Esbjerg tog over og vandt med 5-4 og senest hele 5-0 over Pirates. De to hold plejer at levere drabelige kampe.

Statistikken: Aalborg suverænt i spidsen for ligaens formbarometer med 13 point, mens Esbjerg står med 9 point for de seneste fem kampe. 

Skader/karantæner: Aalborg var i weekenden uden Martin Højbjerg, Morin og Anderson og kunne man forestille sig, at Julian Jakobsen tog en pause i dag. Esbjerg kommer formentlig med et frisk og skadesfrit hold - eller i hvert fald tæt på. 


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Rødovre Mighty Bulls BILLEDER: SKARPE SKUD FRA METAL LIGA-FINALEN