Kampstart 20:00 i Bentax Isarena

Det er lidt i skyggen af Metal Final4-dramaerne, at Aalborg Pirates i aften tager imod gæsterne fra Esbjerg Energy. Nordjyderne er for længst kvalificeret, mens gæsterne fra Esbjerg faktisk ikke var langt fra også at kunne have været i spil i aften. 

Nu gælder det for Aalborg om at cementere førstepladsen i tabellen, mens Esbjerg skal forsøge at kravle opad og få en god afslutning inden landsholdsbreaket.

Det bliver svært nok for vestjyderne, der skal op mod et Aalborg-hold, der står med 21 point for syv hjemmesejre. 

- Aalborg Pirates er en formidabel modstander. De er tophold i Metal Ligaen, som de fører suverænt. Truppen har ualmindelig stor bredde og rummer dygtige spillere på alle positioner, så vi skal præstere vores bedste for at få succes deroppe, udtaler cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy før kampen i klubbens kampoptakt. 

Aalborg Pirates har 34 point eller ni flere end Metal Ligaens nummer to Frederikshavn. Esbjerg Energy er nummer seks med 21 point.

- Nordjyderne måtte sidste fredag indkassere et udebanenederlag i Rødovre, men fik justeret på tingene og besejrede klart SønderjyskE tirsdag aften i det nordjyske. Det er altid vigtigt at reagere på et skuffende resultat, så jeg forventer helt klart, at ”Piraterne” er klar til sidste kamp inden landsholds-breaket, tilføjer Energy-coachen. 

Statistikken: Ja, vi peger ligesom Pederson på, at Aalborg er et meget stærkt hold på hjemmebane. Pirates har vundet syv af syv mulige hjemmekampe og har ikke været i nærheden af at tabe. Skal Esbjerg skabe overraskelsen i Bentax Isarena i aften?

Historikken: De Esbjerg-spillere, der var i truppen i fjor kan glæde sig over, at vestjyderne i sidste sæson faktisk vandt to af tre opgør i Aalborg og Esbjerg står altså med sejre i de sidste to kampe i den nordjyske hovedstad.

Skader/karantæner: Marcus Pedersen og Felix Scheel er tæt på at være de sidste tilbage på Aalborgs skadesliste. Zach Pochiro var med igen hos Esbjerg senest, men udgik. Trevor Cheek og Grayson Downing forventes først tilbage efter pausen.

Det forventer vi: At Esbjerg får det vanskeligt mod et stærkt kørende Aalborg-mandskab, der vil køre på og give den offensivt gas fra start. Det er ikke nemt at stå imod. 

Duellen: Mathias Seldrup er på sine bedste dage bestemt en kandidat til at være inde i kampen om de tre pladser på landsholdet. Det samme er George Sørensen, der altså lige nu skal med landsholdet til Norge i den kommende pause. Sørensen har stået fremragende gennem det meste af sæsonen, Seldrup skal stå fremragende i aften - hvis det altså er ham, der står - hvis Esbjerg skal have point. 


VIDEO: Yannick Vedel efter Rungsted-Odense VIDEO: Jon Lee-Olsen efter Rungsted-Odense