Kampstart 17:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates har stadig fordel i kampen om førstepladsen.

I skrivende stund - inden vi kender resultatet af Herning-SønderjyskE i dag - skal aalborgenserne have fire point for at blive nummer et i grundserien. 

I dag kommer Herlev på besøg og det bliver ikke nogen nem opgave for Aalborg, der skal op mod et Herlev-mandskab, der slås for at komme i form til slutspillet og få en god afslutning på et i øvrigt fremragende grundspil.

De to hold kommer ind til dagens kamp med to forskellige oplevelser.

Aalborg vandt suverænt 6-1 over SønderjyskE i Vojens fredag aften, hvor Herlev havde problemer med at få offensiven til at fungere mod Frederikshavn, der vandt 3-2 i Spar Nord Arena.

Så Herlev skal have sving i ikke mindst topangriberne Jonsson, Lindqvist-Hansen og Asperup, der bliver drønvigtige i de kommende kvartfinaler.

Aalborgs recept må være 60 konstante, gode minutter i fuld koncentration som opvarmning til playoffs, hvor Pirates uanset modstander kommer til at være spilstyrende på hjemmebane.

Det forventer vi: Pres på Herlev-defensiven, der faktisk har været velfungerende på det seneste. Hvis Eagles kan holde tæt i egen zone i de første 10-15 minutter, er holdet i stand til at spille god udebanehockey, som Weners tropper har vist adskillige gange i denne sæson.

Hold øje med: En god defensiv center som Jani Siekkinen er vigtig for Herlev i dag. Aalborg fik Matt Salhany godt i gang i Vojens. Tænder han til, kan han blive god i slutspillet.

Skader/karantæner: Mikkel Skjellerup, Magnus Lykke og Marius Kring Andersen var fraværende for Herlev senest, mens Aalborg stillede "i stærkeste" i 6-1-sejren i Vojens.

Historikken: Herlev Eagles vandt den første kamp efter overtid, men siden har Aalborg taget over og scoret 12 point i fire klare sejre, samlet 21-6. 

Statistikken: Begge hold kan formentlig glæde sig over "noget nyt" i kvartfinalen. De to hold har nemlig mødt hinanden i kvarten i to sæsoner. Og det er i hvert fald den sandsynligste udgang, at det ikke sker igen. Men Herlev kan altså stadig dumpe ned på syvendepladsen, og hvis Aalborg samtidig misser førstepladsen, så kan de to hold tørne sammen igen i slutspillets første runde. 


Herning med store fejringer og komfortabel sejr OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy