Kampstart 15:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Den fjerde sejr er altid den sværeste!

Vi hører sætningen sæson efter sæson, og vi hørte den også fra Aalborg-folkene fredag aften efter 4-2-sejren i Rungsted.

En sejr, der gav Aalborg en føring på 3-1 i serien og dermed altså sendte nordjyderne blot et enkelt skridt fra den første guldtriumf siden 2018 og den tredje i aalborgensisk ishockeyhistorie - den første hører naturligvis AaB Ishockey til og stammer helt tilbage fra 1981. 

Og Aalborg behøver blot at se tilbage på semifinalen og den situation, Esbjerg Energy stod i mod Rungsted, hvor vestjyderne altså førte 3-1 i kampe og endte med at tabe i den syvende kamp på hjemmebane. 

Med andre ord: Aalborg-spillerne er advaret, men selvfølgelig har de kæmpe ambitioner om at fejre guldet foran 5000 tilskuere på hjemmebane sidst på eftermiddagen efterfulgt af fest i den aalborgensiske midtby. 

- Det kommer igen til at handle meget om, at vi skal kontrollere vores følelser. Vi så fredag, hvad det betyder, hvis vi ryger ind i udvisningsboksen, så den skal vi nok prøve at holde os væk fra, sagde Julian Jakobsen efter kampen i Rungsted til Nordjyske. 

Aalborg-kaptajnen var ekstremt stærkt spillende i kamp fire og var lige nøjagtig den leder, Aalborg havde brug for. Samtidig var hans to hårdtarbejdende makkere, Kirill Kabanov og Jeppe Jul Korsgaard, også blandt Pirates' bedste spillere, og deres indsats var endnu et bevis på, at Aalborg bare bliver ved at trække kort op af hatten, når kampene skal afgøres. Er det ikke den ene kæde, så er det den anden, og det gør nordjyderne ekstremt svære at hamle op med.

Men Aalborg er ikke mester endnu, og dette slutspil har om noget været et bevis på, at man ikke skal "begrave" Rungsted. 

Med Nichlas Hardt i spidsen har Rungsted været korkproppen, der bliver ved at dukke op til overfladen, og mestrene gjorde det faktisk også fredag ved 0-2, hvor alt så håbløst ud.

Men skal Rungsted vinde i Aalborg denne søndag eftermiddag, skal ALT stemme for Erik Hjalmarssons tropper, og det kommer til at kræve en jættepræstation lige fra Kolppanen og hele vejen ned gennem alle fire kæder. 

Hold øje med: Rungsteds defensiv skal stemme til UG med kryds og slange i dag. Der må ganske enkelt ikke gives en centimeter væk til de skarpe Aalborg-angribere, der udnytter enhver fejl. Og så gælder det omstillingerne og powerplay-chancerne for gæsterne. Er det nu, Nikolaj Rosenthal skal score sit første mål i slutspillet eller skal Rasmus Andersson plaffe et par afgørende kasser ind? Hos Aalborg så vi en flyvende Julian Jakobsen fredag aften. Overlader han scenen til Bjorkstrand/Spelling i eftermiddag.

Statistikken: Det er 10 år siden - plus tre dage - at Patrick Bjorkstrand, Thomas Spelling og George Sørensen vandt det danske mesterskab sammen. Dengang for Herning. Det er - minus tre dage - et år siden, at Rungsted vandt det danske mesterskab i en gabende tom arena i Aalborg - Covid 19-tider - og Shane Hanna scorede det afgørende mål. 

Det forventer vi: Det bliver svært, rigtig svært, for Rungsted, at erobre det nordjyske territorium i eftermiddag. 5000 tilskuere kommer til at lægge kæmpe tryk på gæsterne. Aalborg favorit, Rungsted SKAL klare åbningspresset for at komme helskindet frem til en eventuel sejr og en ekstra kamp på tirsdag.

Skader/karantæner: Kun "de sædvanlige" har været ude hidtil i serien: Charlie Curti hos Aalborg og Mathias Røndbjerg/Frederik Bjerrum hos Rungsted. 

 

 


AALBORG PIRATES DANSK MESTER efter 5-1 over Rungsted Herlev Eagles skriver 2 år med Victor Cubars