Kampstart 19:00 i Bentax Isarena

Altid interessant, når Aalborg og Rungsted tørner sammen.

Det er to hold, der i de seneste sæsoner har spillet mange gode og offensive matcher, og der er vel bygget et lille "rivalry" op på tværs af Storebælt som det Frederikshavn og Rødovre havde kørende for nogle sæsoner siden.

Aalborg Pirates sad over fredag aften, men kunne alligevel lade sig hylde som grundspilsvinder.

Det får formentlig ikke træner Garth Murray til at skrue ned for intensiteten, for han skal have Aalborg ind i det gear fra starten af sæsonen, hvor der var "mojo" i slutfasen i hver eneste kamp.

- Vi skal på ingen måde gå ned i kadence, men betragte de seks kampe som slutspilkampe, siger sportschefen Ronny Larsen. Vi skal træne og spille slutspilkampe op til den første kvartfinalekamp, siger sportschef Ronny Larsen til Aalborgs hjemmeside. 

I øvrigt en evne som Rungsted havde i hele sidste sæson og gæsterne kommer i dag med stigende formkurve og krav om point, hvis Rungsted skal helt op for at drille SønderjyskE og Herning i kampen om top to-placeringerne. 

Det forventer vi: Aalborg Pirates kommer stormende fra start. Det er hold, der på hjemmebane slet ikke kan lade være at spille offensivt. Svarer Rungsted igen med lignede offensive takter eller stiller Hjalmarssons mandskab sig lidt afventende. Aalborg har favoritværdigheden, men vi er tæt på 50-50 med Rungsted seneste formstyrke in mente.

Historikken: Aalborg har vundet fire af fem indbyrdes kampe mod Rungsted, de seneste to på udebane med 6-1 og 5-3. 

Statistikken: Aalborg er med 54 point stadig det indiskutabelt bedste hjemmehold i Metal Ligaen. Rungsted på udebane er "lige i midten" med 30 point i 20 kampe.

Hold øje med: Er Rungsteds defensiv ved at sætte sig godt fast med købet af Martin Larsen? I hvert fald har Rungsted kun lukket tre mål ind i de seneste to kampe. Hos Aalborg var Anders Krogsgaard igen på pletten senest og er midt i en fremragende sæson, men man hæftede sig også ved mange forskellige målscorere, da Aalborg bankede Odense. Kamp om pladserne hos Garth Murray her før slutspillet. 

Skader/karantæner: Lucas Andersen, Mikkel Persson, Anders Poulsen ude for Rungsted, mens Aalborg stadig må undvære Olivier Hinse, der meldes på vej i bedring. 


Fra 6-3 til 7-6 i overtid. Tenniscifre, målfest og drama i Frederikshavn OPTAKT: SønderjyskE-Herlev Eagles