Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy varmer op til slutspil og derby mod SønderjyskE, Aalborg Pirates spiller for førstepladsen i grundserien.

Så kort og godt kan situationen ridses op før matchen i aften i Granly Hockey Arena, og det gør naturligvis gæsterne til favorit, hvis man tager motivationen ind som en stor faktor.

Omvendt gælder det også om at få en god indgang til de afgørende kampe og derfor kan vestjyderne altså ikke bare nøjes med den ene skøjte i dag.

Så hold tempoet, men undgå skader, lyder devisen formentlig fra Jason Jaspers til sine spillere.

Er der dermed en motorvej til Aalborg på vej ind mod førstepladsen?

Garth Murrays mandskab vil næppe ødelægge den gode formkurve, selv om et eventuelt nederlag vil åbne for Frederikshavn og et nordjysk derby i semifinalen.

Aalborg har dog også haft godt fat i Rungsted i indeværende, så Julian Jakobsen og co. frygter næppe heller en gentagelse af sidste sæsons finale i kvartfinalen.

Det forventer vi: Kampen i aften ligger dermed til nordjyderne. Pirates vil næppe forpasse chancen for igen at snuppe en grundspilssejr og tænker formentlig også frem til en eventuel semi- og finaleserie, hvis det kommer så vidt. Her kan hjemmebanen bogstavelig talt være guld værd.

Hold øje med: De to offensivt-mindede backer Brown og King har vi ikke set så meget til hos Esbjerg på det seneste. De skal dog nok være klar til slutspil. Aalborg har Jeppe Jul Korsgaard i absolut topform for øjeblikket. 

Skader/karantæner: Philip Schultz og Grayson Downing spares formentlig igen hos Esbjerg, Aalborg har kørt på med stort set fuldt hold på det seneste.

Historikken: Aalborg har haft godt fat i Esbjerg i den her sæson og fået 14 ud af 15 mulige point. De to hold plejer at spille tættere.

Statistikken: To backer har mest spilletid hos de to hold. Jeff King (23 minutter) og Oskar Drugge (21:12 minutter) er de mest benyttede folk hos de to hold. 


FØRSTEPLADSEN er på spil i aften i Esbjerg og Herlev PURUNGE DEBUTANTER: 14-, 15- og 17-årig med for White Hawks