Kampstart 19:30 i Granly Hockey Arena

Det her bliver højdramatisk.

Der var allerede "bidskhed" mellem spillerne tirsdag aften i Aalborg, hvor bataljerne lå under overfladen konstant og ofte kom op over overfladen, som kampen skred frem. Det var slutspilshockey, når det er allerbedst, og det bliver det også i aften.

Esbjergs comeback gav en vild optimisme til truppen, mens Aalborg-spillerne naturligt nok var rasende over at have smidt en tilsyneladende sikker sejr væk på egne dumheder i slutfasen.

Nordjyderne havde mest spil i løbet af de 60 ordinære minutter, mens Esbjerg var hyperfarlige på omstilligerne.

Spændende, hvordan de to holds trænere går taktisk ind til kampen i aften. Tager Aalborg initiativet, eller lader man Esbjerg komme lidt fremad og på den måde vente på omstillingsmulighederne.

- Selv om Aalborg lagde pres på os håndterede vi situationen og begge mandskaber producerede chancer. Vi gjorde mange ting rigtigt, men tabte et par nærkampe foran eget mål. Det det gav returpucke som Aalborg dygtigt udnyttede til at bringe sig foran med 1-0 og 2-1. Vi opgav aldrig og det gav bonus efter en intens afslutning på kampen, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt.

- De bedste spillere skal være de bedste, hvis et hold skal præstere optimalt. Det kan få stor betydning for holdet, at Josh fik scoret i overtiden. Vi oplever nogle gange, at 4. kædens spillere afgør kampene. At de hæver niveauet og griber chancen. Vilje kan gøre, at spillere kan yde det ekstra, tilføjer han. 

- I kamp 1 holdt en af vores stjernespillere hovedet koldt og afgjorde tingene i overtid efter at have kæmpet med at score. Det kan godt føre til mindre forkrampede afslutninger og flere mål fra Winquist. Men skal vi have succes mod Aalborg, er det nødvendigt at alle leverer varen, lyder det. 

Historikken: Aalborg havde 5-1 i sejre over Esbjerg i grundspillet, men tabte altså den første semifinale. Alt synes nulstillet nu.

Hold øje med: Arturs Salija var her, der og allevegne og personificerede på godt og ondt den fandenivoldskhed, som skal til i slutspillet. Hos Aalborg kan en anden back, Anders Koch, blive nøglen til at lukke op for Esbjergs defensiv.

Metalligaen.tv: Søren Kaster er på plads i Granly Hockey Arena for at guide seerne gennem de 60 minutter.

Det forventer vi: Uha, den er svær at forudsige. Esbjerg får i den grad publikum med sig i aften, men Aalborg har rutinen til at kunne klare et pres på udebane. En procent ekstra til Esbjerg på grund af hjemmebanen.

Statistikken: Anders Koch (25 minutter), Patrick Bjorkstrand (23 minutter) var de to mest benyttede spillere for Aalborg i tirsdags, hos Esbjerg var Jeff King og Philip Larsen de mest benyttede backer, mens Josh Winqiust var den angriber, der fik mest spilletid. 

Skader/karantæner: Esbjerg manglede Grayson Downing, mens Aalborg var uden Morin, Jalonen og Brooks. De to førstnævnte skulle være klar inden længe. Måske i aften?


Aalborg udlignede serien efter overtidssejr i Esbjerg OPTAKT: SønderjyskE-Herning Blue Fox