Kampstart 18:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy byder ind til tidlig ishockey, og uanset hvad klokken 18-tidspunktet er betinget af - husk det i øvrigt esbjergensere og aalborgensere, der måtte glæde sig til kampen - er det interessant at se, hvordan det påvirker tilskuertallet.

I hvert fald er det langt mere familievenligt, hvis man vil have børn med i hallen og stadig have en mulighed for at proppe dem i ordentlig tid under dynen. 

Inde på isen kan Esbjerg glæde sig over, at Matt Pistilli altså er tilbage på isen efter sin overståede tryout-kontrakt og det deraf følgende papirarbejde. "Pistolen" har arbejdet sig i form, og han bliver stensikkert en forstærkning for vestjyderne i den kommende del af sæsonen.

Finder han formen, er han både fysisk stærk og målfarlig, og bliver et solidt tillæg til en både bred og stærkt toppet forwardlinje.

Gæsterne fra Aalborg kommer med størst mulig selvtillid. En stærk sejr på 3-2 i Vojens søndag eftermiddag demonstrerede igen nordjydernes favoritværdighed i grundspillet. 

Ikke blot er den skræmmende offensiv velfungerende, det tyder også på, at Garth Murray har fundet en vej til at holde modstandernes scoring nede, og George Sørensen har været vældig overbevisende i buret på det seneste.

Historikken: Det er som oftest svært underholdende, når de to hold mødes, gerne målrigt og med action. To gange i sidste sæson lykkedes det dog for Seldrup at holde nullet mod Aalborg, mens det i andre kampe gik helt i sort for Esbjerg, der lod 14 mål passere i de to første kampe mod Aalborg i fjor. Esbjerg har vundet de tre seneste opgør. 

Statistikken: Danskerduel i toppen af pointligaen hos de to hold. Niklas Andersen står med ni point for Esbjerg som topscorer, mens Thomas Spelling (8) og Felix Scheel (7) har leveret flest point for Aalborg. 

Duellen: Det bliver en speciel aften for Anders Krogsgaard, der for første gang skal spille mod "sit eget" publikum i Esbjerg - og i øvrigt også sin far, der er direktør i Energy. Også Felix Scheel kommer fra et par sæsoner i det vestjyske dog uden samme livslange tilknytning, men mon ikke det også er specielt for ham at komme til Vestjylland og duellere med gamle holdkammerater?

Det forventer vi: At et topmotiveret Esbjerg-hold vil forsøge at "overfalde" gæsterne med offensivt og tungt fysisk spil. Det bliver virkelig en prøve for Aalborg at skulle stå imod. 

Skader/karantæner: Esbjerg har altså Matt Pistilli med, men formentlig stadig Grayson Downing ude. Aalborg uden Jeppe Jul Korsgaard, Marcus Pedersen og formentlig også Victor Panelin Borg. 


Specielt at vende tilbage for Anders Krogsgaard OPTAKT: SønderjyskE-Frederikshavn White Hawks