Kampstart 19:00 i Frøs Arena

I en snæver tabel er det kampen om andenpladsen i aften i Vojens, hvor SønderjyskE og Frederikshavn tørner sammen for første gang i sæsonen. Begge hold kommer fra rigtig gode søndagskampe: SønderjyskE spillede en tæt match mod topholdet fra Aalborg, mens Frederikshavn spillede to maksimale perioder mod Herning, hvor nordjyderne førte 4-0. 

Derefter blev gearet sluppet, og Frederikshavn endte med at skulle redde en sejr på 6-4 i det midtjyske. Det sletter dog ikke indtrykket af et White Hawks-hold, der havde fundet sig selv efter Kristian Jensen-sagen og virkede lidt mere klar mentalt end fredag aften mod Rungsted. 

Hvad træner Pasanen mest kunne glæde sig over var, at Aleksandr Bumagin og Christopher Frederiksen fandt ind i et godt samarbejde, og at russeren spillede sin med afstand mest markante kamp i denne sæson. 

Til gengæld udgik Dane Fox fra matchen, og synes tvivlsom i aften i Vojens.

Her kommer SønderjyskE med selvtillid efter point i de seneste fem kampe, en stime, der har visket de to dårlige kampe til sæsonstart fuldstændig ud. Mario Simioni sagde følgende om søndagens kamp mod Aalborg: 

- Vi spillede en virkelig god ishockeykamp. Vi spillede mod holdet, som hele ligaen har talt om siden august. På papiret er Aalborg det bedste hold i ligaen, men ved siden af mig sidder 21 spillere fuld af frustration, for de spillede godt til også at vinde den her kamp. 

Historikken: Serien mellem de to hold i fjor var pudsig. De fire første kampe endte nemlig med udesejr. I en dramatisk semifinale i Metal Cup vandt Frederikshavn 2-1, mens SønderjyskE vandt det sidste opgør på hjemmebane med 6-5 efter overtid. Men med de to samme trænere i boksene synes gæsterne at have et godt udgangspunkt i de indbyrdes opgør. 

Statistikken: Inden weekenden havde Aleksandr Bumagin kun lavet et enkelt point. Søndag supplerede han med tre markante assister. Hos SønderjyskE kunne træner Simioni glæde sig over to mål i powerplay mod Aalborg søndag eftermiddag. 

Duellen: Der er skudglade backer på begge hold. Mads Larsen skød seks gange mod Herning, mens både Christian Silfver og Rasmus Lyø hamrede fem skud af sted for SønderjyskE mod Aalborg. Er der nogen, der får held med forehavendet i aften?

Det forventer vi: At Frederikshavn vil vente på SønderjyskE-angreb og forsøge at lokke hjemmeholdets folk i fælden, nøjagtig som i fjor, hvor det altså lykkedes at vinde et par udekampe i Vojens.

Skader/karantæner: SønderjyskE har ikke set Anthony Nigro, mens Frederikshavn sandsynligvis må undvære Dane Fox, der altså udgik mod Herning søndag. 


OPTAKT: Esbjerg Energy-Aalborg Pirates Nicklas Carlsen: Håber folk kunne se, at vi havde haft en alvorlig snak