Kampstart 18:00 i Granly Hockey Arena

Allerede klokken 18 går det løs i aften i Esbjerg, hvor vestjyderne tager imod Frederikshavn White Hawks. Et dejligt tidspunkt, hvis man vil have sine unger med til ishockey og stadig have mulighed for at komme hjem i ordentlig tid. 

Esbjerg Energy må komme til kampen med størst mulig optimisme. 

Ikke blot blev til sejr over Herlev tirsdag aften, den blev også sikret på overbevisende manér. Samtidig leverede Grayson Downing en flot debut, så samlet set var det en forrygende aften for vestjyderne, da turneringen begyndte igen.

Et hurtigt kig på den tætte tabel fortæller, at blot et par sejre eller tre på stribe hurtigt kan resultere i en top fire-placering, og Esbjerg er dermed også på jagt efter aftenens modstander fra Frederikshavn. 

Nordjyderne fik i modsætning til Esbjerg en forfærdelig omstart på turneringen med 1-4-nederlaget mod Rødovre. Det var en aften, hvor hverken spil, taktik eller disciplin fungerede for Frederikshavn, og selv om White Hawks vandt 2-0 over SønderjyskE lige før pausen, så står nordjyderne stadig med blot fire point i de seneste seks kampe. Det er ikke alt for godt. 

Statistikken: Esbjerg har ikke helt fået skabt et "fort" i Granly Hockey Arena og står som det blot syvendebedste hjemmehold i turneringen. Frederikshavn er det tredjebedste udehold i Metal Ligaen. 

Historikkken: De to klubber spillede et forunderligt dobbeltopgør tidligere på sæsonen. Fredag blev Esbjerg udspillet efter noder, da Frederikshavn vandt 7-1, mens Esbjerg to dage senere bankede nordjyderne 6-1 hjemme i Granly Hockey Arena. 

Hold øje med: Grayson Downing faldt i øjnene med en flot præstation i Herlev tirsdag. Ikke blot på grund af sin scoring, men også fordi han faldt rigtig godt ind i spillet med et glidende skøjteløb og en fin spilforståelse. Formentlig udfordrer han hos Frederikshavn målmand Samuel Jukuri, der stod tirsdag mod Rødovre. Galansky var altså stadig ude. 

Det forventer vi: At Frederikshavn får det vanskeligt mod et Esbjerg-mandskab, der kommer til kampen med en stærk optimisme og ønsket om at rykke opad i tabellen.

Skader/karantæner: Esbjerg spillede uden Pochiro og Cheek tirsdag aften i Herlev, mens Frederikshavn altså stadig savner Kristian Jensen og muligvis også Tadeas Galansky.


Lucas Bjerre Rasmussen tilbage på isen U20-landsholdet udtaget til søndagens kamp mod Blue Fox