Kampstart 18:00 i Granly Hockey Arena

Der MÅ komme mange mennesker til kamp i Esbjerg i aften, hvor hjemmeholdet er på plads med en 2-1-føring i det, der på forhånd er udråbt til en serie, der kan gå i syv kampe.

Det kan den bestemt også stadig, men vestjyderne kan tage et stort skridt i retning af "ikke syv kampe", hvis det bliver til en sejr over Frederikshavn i aften.

- Det var en rigtig vigtig sejr, som vi sikrede deroppe. Vi vidste før serien, at vi skulle vinde mindst en kamp i Frederikshavn, så man kan kalde sejren for påkrævet. Vi var indstillet på, at der skulle arbejdes for sagen, det gjorde vi og vi fik udbytte af anstrengelserne, siger cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy i klubbens kampoptakt. 

- Spillerne kæmpede for sagen og leverede en dedikeret indsats. Jeg tror omstændighederne fra weekendens kampe og ikke mindst søndagens sejr havde skabt en gnist i truppen. Og jeg tror at den gnist har afspejlet sig i den indsats som vi leverede, senest onsdag aften i Frederikshavn. Men samtidigt skal vi også være bevidste om, at de to Esbjerg-sejre har lagt et pres på Frederikshavn. Vi har talt om, at de vil komme flyvende fra start i de næste kamp. Det betyder, at vi skal være klar fra første fløjt, at vi skal fortsætte med de ting, der har virket og samtidigt huske at intet er afgjort, før hornet har lydt efter sidste periode, lyder det fra Esbjerg-træneren.

I Frederikshavn er man klar over, at der skal mere til, hvis serien skal vendes. 

- Det er næsten svært at sætte ord på det her. Vi ved godt, at det her ikke var godt nok. Vi kom for sløvt ud til kampen. Det er ingen hemmelighed. Alle ved godt, at det her ikke var i orden, siger Mads Larsen til Nordjyske. 

- De mål, de fik, var nogle, som vi gav dem. Vi gav dem en to-mod-en, som de scorede på. Vi tog en dum udvisning, som de også udnyttede. De fik en fire-mod-en-situation, som de udnyttede, og så scorede de i et tomt mål. Det var alle nogle mål, som vi var med til at give dem, lyder det fra Frederikshavner-backen.

Mon ikke White Hawks-spillerne er klar til at give alt i aften?

Det forventer vi: At vi efter tre kampe, hvor et af holdene har været relativt dominerende, nu får en kamp, der bliver helt lige. Fuld fight fremad fra begge hold og overtid.

Skader/karantæner: Esbjerg har senest manglet Valdemar Ahlberg, Henrik Mærsk og Andreas Grundtvig, mens Frederikshavn havde Oliver Anker Christensen ude senest. 

Hold øje med: Johan Lundgren blev hentet fra Rødovre til Frederikshavn som sidste forstærkning. Endnu ikke med kæmpe succes. Måske i aften? Hos Esbjerg spiller Jeff King og Travis Brown med både omtanke og offensiv kraft for øjeblikket.

Statistikken: -5 til Mads Larsen i plus/minus-statistikken. Der er plads til forbedringer. Hos Esbjerg har Lillie grebet chancen i buret og står med 98,53 procent og kun en enkelt kasse imod i to kampe. 


Esbjerg spillede sig til matchbold med sejr over Frederikshavn OPTAKT: Herlev Eagles-Aalborg Pirates