Kampstart 16:00 i Granly Hockey Arena

Det var i den grad noget af en lussing, Esbjerg fik serveret i Frederikshavn fredag aften.

Nordjyderne vandt 7-1, og supplerede endda scoringerne med to-tre stolpeskud, så Esbjerg var spillet helt ud af brættet i Nordjyske Bank Arena. Det gjorde ondt. 

Til gengæld kan Esbjerg trøste sig med, at der på papiret ikke synes at være kæmpe forskel på de to trupper, tværtom ser de jævnbyrdige ud, ligesom vestjyderne ligeledes kan glæde sig over, at der er mulighed for hurtig revanche.

Det går løs mellem de to hold i eftermiddag i Granly Hockey Arena.

- Vi skal jo alle steppe op og byde ind med noget, når sådan noget sker, og det er vigtigt, at der bliver vist noget lederskab. Vi trænere skal guide spillerne, men det er godt, at de også selv tager ansvar, og det er det, der sker. Spillerne holder nogle interne møder, hvor de holder hinanden op på, at det her skal være bedre, siger træner Mark Pederson til JydskeVestkysten. 

Hos Frederikshavn er der ikke så meget at diskutere. Jari Pasanens tropper har vundet over Herning, SønderjyskE og Esbjerg i suveræn stil i de seneste tre kampe. Never change a winning team.

Historikken: Seks sejre på stribe i grundspillet har Frederikshavn over Esbjerg. Plus altså sejren i slutspillet i fjor. Pasanen fører på point over Pederson for øjeblikket. 

Statistikken: Esbjerg var bagud på skøjterne i fredags og fik samtlige kampens ni udvisninger. Det skal vestjyderne have ryddet op i - først og fremmest ved at løbe på skøjter og sætte fart. 

Duellen: Kan Esbjerg få stoppet kæden med Bumagin, Frederiksen og Piroutek, der er fuldstændig i hopla for øjeblikket og lige nu er en af ligaens farligste trojkaer?

Det forventer vi: Frederikshavn er favorit med en stærk formkurve, men bliver mødt af et hjemmehold, der vil gøre alt for at viske den elendige indsats fra fredag ud. Derfor kan det sagtens blive en tæt match i dag.

Skader/karantæner: Grayson Downing stadig ude for Esbjerg formentlig, mens Kristian Jensen afsoner karantæne for Frederikshavn. 


To stærke perioder var nok for Rungsted i eftermiddag OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Herning Blue Fox