De forsvarende mestre afviste Herning i Bitcoin Arena med en superstart på kampen

Rungsted Seier Capital-Herning Blue Fox 3-2 (2-0,0-1,1-1) Rungsted drog i eftermiddag væk fra den delte sidsteplads med Odense Bulldogs med en 3-2-sejr over Herning Blue Fox, der igen mistede et vigtigt skridt i kampen om pladserne i Metal Final4.

Rungsted Seier Capital havde rusket kæderne, og var ingen måde rustne efter en uges kamppause. Hjemmeholdet kom væltende ud af start i et enormt tempo fik på den måde rystet gæsterne.

Scoringerne faldt hurtigt. Mario Lucia fik alt for meget plads foran mål, og den begavede forward, der indtil nu har spillet under forventningerne i Rungsted, satte sikkert det første mål.

Hjemmeholdet fortsatte og fik tilkæmpet sig en powerplay-mulighed kort efter. Mario Lucia og T.J. Moore havde gode chancer, ”svenskerne” blev skiftet ind. Persson fandt Olsson og Rungsted var foran med 2-0.

Rungsted var bedst i første periode, og det var først i slutfasen, Herning fik etableret et pres. Kort før periodens udløb ramte Rasmus Nielsen Shane Hanna med en kraftig slashing. Canadieren kørte umiddelbart i omklædningsrummet, men vendte tilbage til anden periode.

Her førte Rungsted stadig an i første halvdel, men Herning kom tilbage i kampen igen, da Marcus Olsson leverede en sjælden fejl. Morten Poulsen greb chancen og smed skiven ind med baghånden.

Stærk afslutning på anden periode af Rungsted, hvor hjemmeholdet fandt gearet fra kampens begyndelse. Simon Nielsen måtte ud med et par perleredninger og kampen var fuldstændig åben inden tredje periode skulle i gang.

Gustav Green har været velspillende gennem det meste af sæsonen, men var væk i dag for Rungsted, der måtte afværge et par gode Herning-muligheder i begyndelsen af tredje.

Lucas Andersen fik ro på hjemmeholdet med 3-1-scoringen, da han leverede en flot afslutning på et lige så flot rush opad kanten i det 43. minut.

Derefter havde Rungsted kontrollen, indtil de sidste seks-syv minutter, hvor gæsterne forcerede og viste den rette desperation. Cam Brace fik reduceret, Herning pressede på og var lige ved og næsten et par gange.

Det rakte ikke, og midtjyderne kom hurtigt ned på jorden efter den stærke indsats mod SønderjyskE fredag aften.

Rungsted burde have lukket kampen efter to stærke perioder, men som så ofte før i den her sæson kneb det altså med at få snøret sækken. Denne gang lykkedes det dog at holde de tre point i eget hus.

Nat og dag: Esbjerg bankede Frederikshavn med sikre 6-1 OPTAKT: Esbjerg Energy-Frederikshavn White Hawks