Fredag og søndag var som nat og dag for Esbjerg og Frederikshavn. Fredag blev Esbjerg kørt over med 7-1 i Nordjylland, men søndag var der næsten omvendte fortegn, da Esbjerg i nogenlunde lige så sikker stil sejrede med 6-1 efter en stærk arbejdsindsats, en god holdpræstation og dygtigt målmandsspi

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks 6–1 (0-0, 4-0, 2-1) Frederikshavn stillede uden Santeri Suistio og karantæneramte Kristian Jensen, mens Esbjerg var uden Jesse Mychan og Grayson Downing, mens målmandsduellen stod mellem Tadeas Galansky og Mathias Seldrup.

Kampen blev indledt på Esbjergs præmisser. Vestjyderne sad således på langt det meste rent spillemæssigtde første fem minutter, hvor nordjyderne kun sporadisk gæstede Esbjergs zone.

Senere kom gæsterne dog bedre med og man fik hen mod periodens halvvejsmærke flere gange etableret sig solidt foran Esbjerg-målet og kom da også frem til et par halve chancer.

Periodens første og største målchance stod der dog Esbjerg på, da Brett Welychka efter ni minutters spil blev sat perfekt op til afslutning midt i slottet. Men desværre for værterne overplacerede canadieren sin afslutning. Fortsat 0-0 på tavlen.

I den intense og tempofyldte første periode skulle man hen til det 12. minut, før kampens første udvisning faldt. Den stod der Esbjerg på, da Niklas Andersen noget undrende måtte tage plads i straffeboksen som følge af en holding.

I powerplayet, der fulgte i kølvandet på Esbjergs udvisning blev det til meget spil, men få afslutninger fra gæsternes side, i hvert fald lige indtil et par sekunder før udvisningen udløb, hvor Albin Lindgren fik sendt et brag af et slagskud på stolpen.

Men altså ingen scoringer i kampens første periode, hvor den mest dramatiske begivenhed vel var, da en dommer skadet måtte forlade kampen efter at være blevet ramt af en vildfaren puck.

Vestjysk magtdemonstration i anden periode; 4-0

Esbjerg fortsatte de gode takster fra første periode og satte sig til stadighed mere på begivenhederne, efterhånden som anden periode skred frem.

Fire minutter inde i perioden fik værterne da også prikket hul på bylden. Niklas Andersen bragte Esbjerg i front med 1-0, da han tog chancen fra distancen og via stolpen fik passeret Galansky. Oplægget stod Christian Wejse for, Wejse agerede i øvrigt Esbjerg-kaptajn til dagens kamp i Jesse Mychans fravær.

Seks minutter senere blev det også 2-0 til Esbjerg. Arkitekten bag målet var Matt Pistilli, der med en fornem solopræstation først erobrede pucken og derefter gik på mål og afsluttede højt på Galansky, der kun formåede at halvklare. Valdemar Ahlberg var hurtigt over returen, som blev sendt i nettet; den vestjyske føring var fordoblet.

Esbjerg havde stadig foden tungt på gaspedalen, som man rundede de ti minutter. Trevor Cheek brød efter 13 minutter selv igennem de nordjyske forsvarsværker, men blev stoppet med ulovlige midler bagfra. Cheek brændte dog selv det efterfølgende straffeslag, som han korrekt blev tildelt.

Hjemmepublikummet nåede dog dårligt at græmme sig over afbrænderen, før skaden var blevet gjort god igen. Der skulle således kun gå tre sekunder fra den efterfølgende faceoff, før Esbjerg alligevel kom på 3-0. Efter faceoffen lagde Sune Hjulmand pucken tilbage til Jeppe Vinther, der resolut trykkede af fra distancen og sendte pucken ind bag Galansky.

Umiddelbart efter scoringen var der en sjælden udskiftning på dommersiden, da Jacob Grumsen blev sat ind i stedet for den skadede dommer, der altså var udgået efter at være blevet ramt af en vildfaren puck i første periode.

Der faldt et par udvisninger mod periodens slutning og en af disse betød, at Esbjerg spillede I undertal, da der resterede omkring to minutter af perioden. Men i stedet for et nordjysk power play-mål, så opsnappede Trevor Cheek pucken og sendte Brett Welychka af sted ned mod Galanskys mål. Her svigtede canadieren ikke, da han køligt lagde pucken ind under den tjekkiske målmand til 4-0, som også var stillingen efter anden periode.

Esbjerg øgede og cementerede sikker sejr

Selvom Frederikshavn tidligt kom på tavlen i tredje periode, hvor Dane Fox i det tredje minut tog sagen i egen hånd og huggede et solidt slagskud ind bag Seldrup ude fra flanken og dermed reducerede til 4-1, så nåede der reelt set aldrig at komme spænding om kampens udfald.

Mindre end fire minutter senere øgede Esbjerg således til 5-1, da en Niklas Andersen i hurtig fremdrift forsøgte sig på Galansky. Returen røg direkte ud til den ligeså fremadstormende Esbjerg-kaptajn Christian Wejse, der sikkert sendte pucken i nettet inden Galansky nåede forflytningen.

Lidt frustrationer hist og her kastede et par udvisninger af sig til begge mandksaber mod periodens slutning, men det var ikke power playenes aften for nogen af de to hold denne eftermiddag. Så overtalsmålene udeblev fortsat.

Det gjorde målet til 6-1 til gengæld ikke. Med godt tre minutter igen sendte Brett Welychka således Andreas Grundtvig af sted ned mod gæsternes mål og med en hurtig finte afdriblede Grundtvig køligt Galansky inde på stregen og lage pucken fladt ind i målet.

Nat og dag for begge mandskaber, når man tænker tilbage på fredagens omvendte magtdemonstration i Frederikshavn. Esbjerg havde kampen igennem arbejdshandskerne på, kæmpede godt for sagen, var bedst i hovedparten af nærkampene og havde en veloplagt Mathias Seldrup i målet. Spillere og hjemmepublikum fik dermed den trodsreaktion at se, som mange nok havde håbet på i det vestjyske.