Kampstart 15:00 i Bitcoin Arena

Det er næsten umuligt ikke at karakterisere kampe som vigtige for øjeblikket. Fra tredjepladsen og ned ligger holdene som en samlet sump - i store træk - i Metal Liga-tabellen og to-tre sejre på stribe kan gøre en kæmpe forskel. 

Bare se på Rødovre Mighty Bulls, der først tabte tre på stribe, siden vandt to og nu pludselig er tilbage i toppen på tredjepladsen. Sådan et "run" søger Herning Blue Fox også efter og kom godt på vej med sejren over SønderjyskE fredag aften. Det var sæsonens absolut bedste indsats, pointerede træner Ben Cooper efter kampen.

- Det styrker helt klart holdet, at vi kan rulle på med fire kæder gennem det meste af kampen. Der er en fjerdekæde, vi kan stole på, og der blev leveret hårdt arbejde. Ikke bare af den kæde, men af hele holdet. Bortset fra lidt for mange udvisninger var det tæt på en perfekt kamp for os, sagde han til Herning Folkeblad efter kampen mod sønderjyderne. 

Stærk aften altså for Herning, der i dag møder et Rungsted-hold, der blomstrede, men faldt igen i sidste weekend. Efter en solid 3-2-sejr i Frederikshavn var der åbent hus i 3-6-nederlaget mod Herlev hjemme. Det var ganske enkelt ikke godt nok, hvad et sjusket mesterhold leverede der.

Så mon ikke Erik Hjalmarsson har bedt sine spillere stramme gevaldigt op på tingene inden endnu en søndagskamp på hjemmebane i det nordsjællandske?

Historikken: Første opgør mellem de to hold i denne sæson endte med sejr til Herning i overtid, mens de tre seneste opgør i sidste sæson var etmåls-sejre til Rungsted. Fortsætter jævnbyrdigheden?

Statistikken: Mario Lucia har leveret langt under forventningerne i Rungsted med blot en enkelt scoring og fem assister hidtil. Mark MacMillan spillede en glimrende kamp fredag, men har endnu ikke ramt pointtavlen i fire forsøg.

Duellen: Hernings fjerdekæde med Linnet, Thomas Andersen og Lukas Bang var fremragende mod SønderjyskE. Bliver de til at styre i eftermiddag for kollegerne fra Rungsted, formentlig med Høeg, Boysen, Nistrup, Gade til at kæmpe om de tre pladser.

Det forventer vi: At Rungsted afventer i første periode for lige at få gang i hjulene igen. Herning kommer med selvtillid og skarphed fra fredag og vil formentlig gå aggressivt til værks. Vigtigt for Rungsted at komme godt ud af den første halvdel af kampen, ellers kan det hurtigt blive vanskeligt at hente point i dag.

Skader/karantæner: Rungsted har stadig Mikkel Persson ude, mens Herning fredag spillede uden Sebastian Ruders, der i denne sæson synes at være fast inventar i startopstillingen. 

 


OPTAKT: Esbjerg Energy-Frederikshavn White Hawks GALLERI: Herlev Eagles-Aalborg Pirates