Kampstart 17:00 i Granly Hockey Arena

I respekt for kongehuset og dagens tronskifte er kampen i Esbjerg flyttet til 17:00. 

Så det er formentlig et "royalt opstemt" publikum, der møder op til dagens enlige match i Metal Ligaen. 

Esbjerg Energy tager imod Herlev Eagles, og det er blot en uge siden, de to hold mødtes. Esbjerg-træner Jason Jaspers summerer op.

- Alle point er vigtige, men vores mål er klart. Vi skal vinde hjemmekampene i Granly Hockey Arena. Og helst have nogle point på udebane. Vi var foran med 3-1, da vi i sidste uge var i Herlev, men vi holdt ikke fast, smed sejren og endte uden point, siger han.

- Vi havde en god mulighed for at hente en udesejr og fastholde den gode stime. Jeg vil gerne anerkende Herlevs præstation i den kamp og give dem kredit for indsatsen. De greb chancen, da vi lukkede dem ind i kampen. Det burde vi ikke have gjort, tilføjer Jaspers. 

Herlev Eagles har det godt for tiden. En stime på tre sejre betyder, at ørnene nu ligger lunt på syvendepladsen og kan kigge opad. 

Tilmed kom den seneste sejr på udebane i Aalborg, hvor Eagles-spillerne viste en fremragende moral og vendte 0-2 til en sejr på 4-3. Så det er et gæstehold med selvtillid, der kommer til Vestjylland i dag.

Historikken: De fire første kampe mellem Esbjerg og Herlev er endt med hjemmesejre. Energy har vundet 5-3 og 4-0 i Esbjerg. Eagles har vundet 3-2 og 6-4 i Herlev.

Det forventer vi: Et Herlev-hold, der spiller på omstillinger og med disciplin. Esbjerg er favorit med et på papiret lidt stærkere mandskab - og så den hjemmebane-statistik som kan ses ovenfor.

Hold øje med: Juhamatti Aaltonen spiller sin anden hjemmekamp og kender nu det "danske game". Der er store forventninger til ham. Hos Herlev stod Adam Ohre en superkamp i sin debut i Aalborg. Kan svenskeren gøre det igen i Esbjerg.

Metalligaen.tv: Michael Damsted er på plads i Granly Hockey Arena, hvor han guider seerne gennem de 60 minutter.

Skader/karantæner: Det lysner i Esbjerg, hvor skadeslisten er knap så lang og plagsom, som den har været tidligere på sæsonen. Senest mod Frederikshavn var den på fem mand: Frederik Bjerrum, Rasmus Bjerrum, Henrik Mærsk Clausen, Victor Sand og Yanick von Bergen. Herlev var senest i Aalborg uden Oskar Just og Victor Gade. 

Statistikken: Begge hold flyder i den øverste halvdel af formbarometeret. Esbjerg har taget 10 point i de seneste fem kampe, Herlev har snuppet ni point. 


Seldrup lukkede af, da Esbjerg slog Herlev CONTINENTAL CUP: 2-7 - Hernings guldchancer er forduftet