Kampstart 19:30 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy fik ørene i maskinen tirsdag aften i Herning, men drog formentlig også fra Kvik Hockey Arena med det faktum i bevidstheden, at en 5-10-match på ingen måde er hverdagskost, og at tingene nok normaliserer sig igen. 

Se bare på serien mellem Aalborg og Rungsted, hvor 2-11-kampen til at begynde med blev efterfulgt af seks fuldstændig jævnbyrdige og "normale" slutspilskampe.

Når det er sagt, så skal esbjergenserne naturligvis skærpe sig i forhold til kampen i Herning, og det er træner Jason Jaspers fuldstændig bevidst om.

- Særligt et punkt skal vi forbedre os på. Disciplinen skal forbedres til i morgen. Der er intet nyt i, at kampe ikke vindes i straffeboksen. Og modstanderen får nærmest optimale muligheder, når vi spiller tre mod fem. Det skal forbedres.

- Når det er sagt, er jeg sikker på, at vi har gode muligheder. Ikke bare i morgen, hvor vi spiller hjemme mod Herning. Men generelt i serien. Det kræver vi retter fejlene, finder det rigtige mind-set frem og træffer de gode valg, siger Jason Jaspers i klubbens kampoptakt.  

Det er egentlig nemt nok for Jaspers. Der skal bare nulstilles og udlignes.

I Herning-lejren var man naturligvis glad og tilfreds efter sejren tirsdag. Men alligevel lidt malurt i bægeret med fem mål imod og ikke supergodt målmandsspil af Mac Carruth.

- Det var helt sikkert en crazy kamp, hvor der skete ting, som normalt ikke sker. Som regel er det meget tætte og taktiske kampe, man spiller i slutspillet, men pludselig er der kampe, der bliver helt anderledes. Heldigvis håndterede vi de omstændigheder bedre end vores modstander, og så var det en nøglesituation, at vi fik det tidlige powerplay, som vi udnyttede til at komme foran 1-0, sagde Herning-træner Pekka Tirkkonen til Sportherning.dk efter kampen. 

Hold øje med: Vigtig målmandsduel i aften. Både Seldrup og Mac Carruth lod uvanligt mange mål gå ind, og selv om specielt Seldrup blev svigtet af sine medspillere, så kan en målmand, der "kommer i gang" være afgørende for serien. 

Historikken: Esbjerg har to gode hjemmekampe mod Herning i grundserien at se tilbage på. Vestjyderne har vundet to gange 4-0 over Herning, men den seneste match i Granly Hockey Arena vandt midtjyderne dog med 4-1. 

Det forventer vi: En helt tæt match med få scoringer. En fuldstændig anderledes match end i tirsdag. Og helt åben. 

Skader/karantæner: Lukas Bang og Miska Humaloja udgik for Herning i den første kamp. I forvejen var Lukas Lundvald og Thomas Andersen ude med skader. Hos Esbjerg manglede Cam Brown og Juuso Walli i den første kamp.


SPORTSLIGT GODKENDT og optimisme i Frederikshavn HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Aalborg-Herlev