Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy tager imod Rødovre Mighty Bulls i aftenens tidlige Metal Liga-kamp. Den spilles i Granly Hockey Arena med kampstart klokken 19.

Energy er ude på revanche efter en skidt kamp i Herning, mens aftenens gæster fra Rødovre kommer fra en fin indsats og en prestigesejr i Herlev fredag aften.

Og dermed blæser Esbjerg-træner Jason Jaspers også til "advarsel" i forhold til at undgå at undervurdere gæsterne i aften. 

- Dele af omgivelserne vil nok mene, at der venter en let kamp. Men det er bestemt ikke tilfældet. Lad mig bare minde om, hvad der kan ske, når vi ikke har fokus på plads. Det har vi i denne sæson set flere eksempler på, fx i den seneste hjemmekamp mod Herlev, hvor vi tabte efter straffeslag, siger han. 

- Vi skal respektere de kvaliteter, som Rødovre har og holde fokus. Det handler bl.a. om spændingsniveauet og disciplin. Uden de ting, vil alle modstandere straffe os. Hvis vi skal holde liv i drømmen om fjerdepladsen og holde afstand nedad i tabellen, så skal vi være klar og fokuserede fra start til slut. For vi behøver pointene, siger han. 

Esbjerg har tabt de to seneste kampe, der begge blev spillet på fremmed is. Først 4-3 efter forlænget spilletid mod SønderjyskE og senest 5-3 i Herning.

- Vi betalte dyre lærepenge i Herning efter en dårlig første periode. Vi spillede naivt og bragte os selv i en umulig position, hvor vi var bagud med 4-0 efter 20 minutter. Men vi fik under vanskelige forhold kæmpet os tilbage i kampen. Vi fik bragt spænding ind og reduceret til 4-2 efter kampens anden periode. 

- Så konklusionen er, at vi ikke fik de ønskede point, på trods af, at vi spillede to gode perioder. Der er meget, som vi kan tage med fra de to sidste perioder, hvor vi med få folk kæmpede os igennem på en svær udebane. Så det er positivt, at vi formåede at rejse os, selv om vi var bagud og mistede tre spillere undervejs, siger Jason Jaspers i klubbens kampoptakt.

Rødovre havde problemer i første periode i Herlev fredag aften, men fik stille og roligt arbejdet sig ind i kampen og havde godt fat i hjemmeholdet i de sidste 30-40 minutter. Rent taktisk stod Rødovre fornuftigt i egen zone, og det bliver nøjagtig samme udgangspunkt, Olaf Ellers tropper kommer ind med i aften. 

Og havde man troet, at Rødovre har lukket ned for sæsonen, så kan man godt glemme. Som Magnus Povlsen sagde det efter kampen i Herlev. Det handler om selvforståelse, muligheden for en god sæsonafslutning og en god "opvarmning" til næste sæson. 

Det er det, Mighty Bulls kæmper for i disse uger. 

Historikken: Esbjerg Energy og Rødovre Mighty Bulls har spillet fem gange i denne sæson, hvor vestjyderne to gange har vundet med 6-1, en gang med 6-4 og en gang med 3-2. Men Mighty Bulls kan også se tilbage på en overtidssejr på 2-1 over vestjyderne.

Det forventer vi: Det er en kamp, Esbjerg skal vinde for at holde trit med SønderjyskE i kampen om fjerdepladsen. Vestjyderne er favorit og mon ikke også Energy kan hive den vigtige sejr?

Skader/karantæner: Rødovre stillede i Herlev uden Frank Gymer og Lukas Bach Nielsen, mens Mads Eller var tilbage i opstillingen. Esbjerg mistede tre spillere i Herning: Både Rasmus Bjerrum, Henrik Mærsk og Søren Nielsen udgik. I forvejen var Travis Brown, Sune Hjulmand Simon Grønvaldt, Tuomas Vartiainen og Casey Gilling. Spændende, hvordan Esbjergs opstilling ser ud i aften.

Hold øje med: Cam Brown leverede en fin kamp i Herning med mål og to assister og dermed involvering i alle tre mål. Rødovre havde en forrygende Jonathan Brinkman som styrmand i Herlev fredag aften. 

Statistikken: Jaeden Martin spillede 26 minutter for Rødovre i Herlev og er altså virkelig en spiller, der dukker op overalt på isen i løbet af 60 minutter. Mest istid hos Esbjerg mod Herning senest var såmænd Cam Brown med 24:18 minutter. 


HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Frederikshavn WH-Rungsted OPTAKT: Herning Blue Fox-Aalborg Pirates