Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy arbejder for at holde kontakt til top4, skriver klubben i sin kampoptakt op til weekendens kampe mod Rungsted (fredag) og Odense (lørdag), hvor træner Jason Jaspers begynder med at se tilbage på søndagens kamp mod Frederikshavn. 

- Vi spillede skidt hjemme sidste søndag mod Frederikshavn. Når jeg genser kampen, får jeg det indtryk, at vi næsten tog kampen for let og ikke viste Frederikshavn den respekt vi skal møde alle hold med. Vi skal være klar til de to kampe fredag og lørdag og holde fokus til kampen er slut, lyder det fra Esbjerg-træneren.

- Vi ønsker altså at se en reaktion på det skuffende overtidsnederlag i de to sidste kampe inden landsholdspausen. Mentalt er det vigtigt at gå til en kamppause med et positivt og optimistisk mindset. Vi arbejder altså på at skaffe to gode resultater, først fredag hjemme mod Rungsted og derefter lørdag ude mod Odense, siger Jaspers.

Det virker umiddelbart taknemligt for Esbjerg at møde Rungsted på nuværende tidspunkt. Gæsterne fra Nordsjælland kommer med en virkelig dårlig formkurve og to nederlag til bundholdet Rødovre har gjort rigtig, rigtig ondt. 

Det fik kaptajn Marcus Olsson til at undskylde overfor alt og alle efter kampen mod Rødovre som det kan ses herunder. Under al kritik, sagde han. 

 

Det forventer vi: To hold, der først og fremmest passer på defensiven. Rungsteds bageste kæde har været åbne døre mod Rødovre, mens Esbjerg ved alt om, at Olsson, Persson og co. pludselig kan eksplodere. Spørgsmålet er, om de to hold er i stand til at spille med stor defensiv disciplin, når de møder hinanden. Det har ikke altid været tilfældet.

Hold øje med: Rungsteds Morten Jensen har meget at leve op til i forhold til sidste sæson, så mon ikke han på et tidspunkt finder noget stort frem. Hos Esbjerg leder man stadig efter flere pointmagere end Grundtvig og Downing, der befinder sig øverst på Esbjergs pointliga. Derefter er der seks point ned til Jeff King, der har lavet tredjeflest point hos Energy.

Skader/karantæner: David Grubak kastede staven ud på lægterne forleden og modtog karantæne i dagens kamp. Mathias Røndbjerg og Frederik Bjerrum var i forvejen ude. Esbjerg har karantæneramte Jannik Christensen ude, Jonas Bjerrum og Victor Sand spillede ikke senest mod Frederikshavn. 

Statistikken: Set over de sidste 10 kampe er Rungsted det dårligste hold i Metal Ligaens med 7 point. I samme periode har Esbjerg taget 18 point.

Historikken: Rungsted vandt det første opgør i Esbjerg 4-3, mens vestjyderne tog revanche med 4-1 i Bitcoin Arena i det seneste opgør. 


LODTRÆKNING TIL METAL FINAL4-semifinalerne er klar Fire klubber helt enige: METAL FINAL4 2023 SPILLES I AALBORG