Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Rungsted Seier Capital-spillerne får i den grad set de danske motorveje i disse dage.

Sidste uge bød på frem og tilbage-ture fra Herning og Aalborg, mens denne tirsdag byder på Esbjerg tur-retur.

Forhåbentlig er Rungsted-bussen trimmet og tanken fuld - både selve bussen og spillerne, der led et stort nederlag i søndagens Metal Final4-finale.

Den weekend var nat og dag for Rungsted. Fredag aften nærmest den perfekte udekamp mod Aalborg og søndag altså 0-7 mod SønderjyskE. 

I kampen mod Aalborg spillede Rungsted ud fra den perfekte start og taktisk helt suverænt med spillere, der smed sig ned i det hele. Søndag blev Mark Pedersons hold kyst af et SønderjyskE-hold, der tacklede ud hver eneste gang. 

Spændende, hvilken approach Esbjerg kommer med i aften.

Vestjyderne har holdt ufrivillig pause, mens Metal Final4 var i gang i Aalborg, så Esbjerg-spillerne kommer med friske ben til aftenens kamp.

- Det var en overraskende stor sejr SønderjyskE fik i Final4-finalen mod Rungsted. Men Rungsted spillede en flot kamp mod Aalborg dagen før. Den skal de have kredit for. Med en sejr hjemme mod Rungsted kan vi gøre afstanden til dem større og samtidigt holde trit med Odense og SønderjyskE i tabellen, så der er meget på spil, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt.

- Vi kan tage en del med fra de kampe vi har spillet i de seneste 1½ måned. Nu slider vi ikke længere helt så hårdt på de enkelte spillere, for en del er kommet tilbage efter sygdom og skader. Mange bringer værdifulde erfaringer med, fra den tid, hvor vi var ramt af skader. De ting, som vi har gjort rigtigt og som bragte sejrene, skal vi fortsætte med at gøre rigtigt. Så står vi godt til slutspillet, lyder det fra Jason Jaspers. 

Historikken: Esbjerg har vundet de fire første opgør i denne sæson mod Rungsted og har dermed snuppet alle 12 point.

Det forventer vi: At Esbjerg vil forsøge at lægge pres på et Rungsted-hold, som må være træt efter weekendens strabadser. Kombineret med ovenstående historik, ser Esbjerg ud til at være favorit.

Statistikken: Også formbarometeret i Metal Ligaen passer til Esbjergs favoritrolle. Vestjyderne står med 12 point i de seneste fem kampe, mens Rungsted har to point i de seneste fem matcher. 

Hold øje med: Morten Jensen og Malte Setkov bidrager stærkt hos Rungsted. Ikke kun defensivt, men også offensivt, er de to spillere fremragende på Rungsted-mandskabet. Hos Esbjerg må vi igen pege på Juhamatti Aaltonen. Finder han formen for alvor? Bliver han i Esbjerg ud over de syv kampe, han er hyret ind til?

Metalligaen.tv: Har Søren Kaster på plads til at guide dig igennem i 60 minutter. 

Skader/karantæner: Rungsted kørte med fuld trup i weekendens Metal Liga, mens Esbjerg senest manglede Frederik Bjerrum, Rasmus Bjerrum, Yanick von Bergen og Henrik Mærsk.

 


Esbjerg storsejrede efter 7-1 i åbningsperioden Aalborg Pirates stopper samarbejdet med cheftræner Garth Murray