Kampstart 20:00 i Granly Hockey Arena

Der er næsten slutspilsvibrationer over det, når Esbjerg og SønderjyskE mødes mellem jul og nytår. 

Tilskuerne er tændte, der er tæt på eller udsolgte huse, godt gang i fadølshanerne og ikke mindst stor tænding på isen.

De her opgør hører til dem, man ikke vil tabe. 

Derfor er det svært, næsten umuligt at forudsige noget, men kigger man ned over tilstanden hos begge trupper, så er et næsten skadesfrit SønderjyskE-hold bredere og dermed i stand til at spille med fire stærke kæder, hvilket i hvert fald i kamp to i morgen giver de lyseblå en lille fordel på grund af mere energi.

I aften virker alting forudsigeligt. Hjemmebanen plejer dog at have betydning i de her kampe, og man vil komme til at se et Esbjerg-hold, der fighter i vildskab for at vaske pletten fra den seneste SønderjyskE-kamp af. 

- Det er kampe med mange følelser og meget fysisk spil, så det bliver spændende, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers til klubbens hjemmeside

- Det er godt for alle parter med disse lokalopgør mellem jul og nytår. Det giver spillerne en særlig oplevelse som publikum også fornemmer. De er godt for organisationerne og for omgivelserne. I år er fanklubberne Yellow Inferno og SønderjyskE Ishockey Support også involveret med et arrangement på Esbjerg Street Food, så det giver lidt ekstra, lyder det fra træneren.

Skader/karantæner: Esbjerg var i Frederikshavn uden Gordie Ballhorn, Arturs Salija og havde heller ikke afløserne Oskar Boel og Jeppe Vinther med. Jason Jaspers kørte med fem backer og 11 angribere. Frederik Bjerrum, Yanick von Bergen (langtidsskadet) og Henrik Mærsk sad ude i angrebet hos vestjyderne. SønderjyskE var uden Rasmus Lyø og Jonas Borring i Aalborg.

Metalligaen.tv: Søren Kaster er på plads til at guide seerne gennem lokalopgøret i aften.

Historikken: SønderjyskE vandt det første opgør med 3-1, men Esbjerg slog igen på hjemmebane og vandt 2-1 efter straffeslag. Seneste opgør var 7-0 til SønderjyskE i Vojens, en kamp som Esbjerg-fansene for længst har sat i glemmebogen.

Statistikken: Begge hold er at finde i midten af formbarometeret. Esbjerg har ni point i de seneste fem kampe, SønderjyskE otte point.

Hold øje med: SønderjyskE lagde en video ud med William Boysen, der selv var på isen for at træne afslutninger efter den almindelige træning var overstået. Giver det pote? Esbjergs Grayson Downing plejer at være skarp mod lokalopgørene, og det er på tide, han også viser sin klasse over en længere periode. Vi ved, at Downing er fremragende, når det kører for ham.

Det forventer vi: Kampen i aften bliver en ekstraordinær fight, der ligner 50-50. Esbjerg har hjemmebane, masser af kræfter og vil give alt. Det sidste gælder naturligvis også SønderjyskE. Vi giver en lille fordel til Esbjerg på grund af at kampen spilles i Granly Hockey Arena.. 


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Rungsted Seier Capital GOALSHOW: Se målene fra Frederikshavn-Esbjerg