Kampstart 19:30 i Granly Hockey Arena

Dramaet fortsætter.

Esbjerg Energy tager imod SønderjyskE til den fjerde finalekamp, og efter dramaet i tirsdags i Vojens, skal det nok blive ekstra hedt for de implicerede, når det i aften går løs klokken 19:30.

De første tre kampe har indeholdt forrygende ishockey, nerve, hårdt nærkampe og alt, hvad en ishockeytilskuer ellers kan forkæles med. 

Der er ingen tvivl om, at Esbjerg-spillerne følte sig uretfærdig behandlet i tirsdags, men Energy-spillerne leverede også til tider en udisciplineret indsats, hvilket træner Jaspers også erkender i klubbens kampoptakt. 

- Det er vigtigt at huske, at selv om man kan score i undertal, så siger al erfaring og alle statistikker, at man ikke kan vinde kampe i straffeboksen. Vi blev idømt 9 tominutters udvisninger, SønderjyskE 2. Vi kan ikke dømme kampen, men som minimum kan vi minimere dommernes muligheder for at dømme mod os og håbe på powerplays, siger Jason Jaspers. 

- Det kan lyde mærkeligt, men på en del parametre spillede vi tirsdag vores bedste kamp i finaleserien mod SønderjyskE på trods af, at vi tabte kampen. Og resultatet kan vi ikke ændre på, så SønderjyskE fører serien med to sejre mod én. Og så må vi bare sørge for at tage det bedste med fra kampen og bygge videre på det, tilføjer han. 

- Et eksempel på en detalje, som vi kan tage med fra Vojens, er vores spil i undertal. Vores boxplay var fantastisk. De spiller 5 mod 3 to gange, første gang meget tæt på to minutter, og de får kun scoret en gang mod os med to i overtal. Men der er også ting, som vi skal have forbedret i vores spil og det er jeg sikker på, at holdet vil formå i de kommende kampe, siger Jason Jaspers. 

I Sønderjylland er der mulighed for at spille sig til "matchbold" med en sejr i aften. Og rytmen i Vojens er god, siger angriberen Anton Karlsson til Jv.dk.  

- Da jeg kom til SønderjyskE, så startede vi tungt med to nederlag til Frederikshavn og Odense. Siden har vi arbejdet med hinanden hele tiden, og jeg synes, at holdet er kommet tættere og tættere på hinanden. Og det gavner holdet i sådanne kampe som den her, hvor vi kan vende kampen. Så alle har gjort det virkelig godt, lyder det fra Karlsson. 

Spændende om de to trænere har taktiske fiduser i ærmet i aften. Bliver der stillet lidt om på kæderne for at narre modstanderen? Hverken Jaspers eller Førster har haft grund til at være utilfredse med holdenes indsats hidtil, men måske de driller hinanden med små justeringer?

Metalligaen.tv: Har Søren Kaster og Martin Struzinski på plads i kommentatorboksen. Michael Søvsø er på sidelinjen til interviews. 

Hold øje med: Anton Karlsson trådte pludselig frem med et vigtigt mål, da SønderjyskE var længst nede i spanden. Svenskeren arbejder stenhårdt i hvert eneste skift. Hos Esbjerg scorede Oliver Kjær et blændende mål tirsdag aften og kan blive en "gamewinner" i aften.

Historikken: 4-2 til SønderjyskE i grundspillet og nu også 2-1 til sønderjyderne i slutspillet.

Skader/karantæner: William Boysen er ude med karantæne, ellers er alle formentlig klar. Csanad Erdely og Gabriel Desjardins fik begge et par ordentlige slag i løbet af kampen, og der er også små spørgsmålstegn ved begge. 

Det forventer vi: Ikke andet end de første tre kamp. Hård, intens fight mellem to hold, der æder hinanden i hvert eneste skift. 

Statistikken: Vi har den tætteste finale i mange år med tre etmålssejre på hjemmebane. Lad det endelig fortsætte.

 


PETER REGIN BLIVER "GENERAL MANAGER" for Herning Blue Fox SØNDERJYSKE nu kun med ishockey og kvindehåndbold