Kampstart 19:30 i Granly Hockey Arena

Søndag eftermiddag snuppede Esbjerg den femte kamp i serien og viste sig endnu engang som et hold, der spiller godt med ”kniven for struben”. Sådan var det i serien mod Odense i kvartfinalen, sådan var det i semifinalen mod Aalborg og i finalen overlevede Esbjerg altså også første matchbold.

Det store spørgsmål er naturligvis: Kan ”overleverne” blive ved? Esbjerg var bedst over 60 minutter i søndags, hvor SønderjyskE først fik hul på bylden og flow i spillet i tredje periode. I en hektisk anden periode var Esbjerg det mest kølige hold mod en flok sønderjyder, der virkede en anelse overtændt på at lave guldfest.

Det kan SønderjyskE naturligvis skabe i aften igen ved at gentage den seneste udesejr over Esbjerg Energy efter forlænget spilletid.

Vi er i en tid i serien, hvor megen taktik er lagt væk og hvor spillerne ”bare spiller på instinkt”. Det giver en fantastisk skøn, underholdende og fysisk omgang ishockey lige til grænsen. Det er herligt.

– Det var ikke vores bedste kamp, men det var vigtigt for både Anders og jeg, at spillerne godt selv vidste hvor fejlene ligger. Vi skal overordnet set tage både klogere og bedre beslutninger end vi gjorde søndag eftermiddag – udover det, så skal der mere fart på vores pasningsspil og kommer der det, så følger der gode ting med i kølvandet, siger SønderjyskE’s assisterende træner Casper Stockfisch.

– Det var dog ikke alt der var skidt i kamp fem. Vi kom godt igen især i de sidste 20 minutter, men der var det desværre for sent, og det viser bare, at arbejder man ikke stenhårdt i samtlige 60 minutter, så er Esbjerg bare for godt et hold, lyder det.

– Så jeg forventer at drengene i morgen kommer ud med ild i øjnene og leverer et brag af en indsats – der bliver knald på i Granly, så vi skal holde hovedet koldt og være klar fra start – kan vi det, så kan vi også hente endnu en sejr i Esbjerg, siger Casper Stockfisch.

- Serien er IKKE slut endnu. Vi spiller stadig og næste kapitel er på vores hjemmebane. Vi spillede en god kamp søndag og nu venter der endnu en udfordring, når kamp 6 spilles. Vi glæder os over, at kampen spilles på vores hjemmebane. Det er altid en fordel. En fordel i forhold til at skifte sidst, spille i vante omgivelse og ikke mindst spille foran egne fans, siger cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy i klubbens kampoptakt.

- Da vi havde bragt os foran med 4-0 i søndagens kamp var det vanskeligt for SønderjyskE at komme tilbage med 15 minutter igen af kampen i Vojens. Her trak Seldrup i vores mål det længste strå i duellen med SønderjyskE, selv om de fik reduceret. Og så kan jeg gentage mig selv. Det er resultatet der tæller, ikke mindst i slutspillet og serien lever stadig.

 

- Og det bliver stadig vigtigere, ikke at give dommerne muligheden for at idømme os udvisninger. Vi har brugt mange kræfter gennem kvart- og semifinaleserierne og vi står nu overfor kamp nummer 20 uden mange pauser. Derfor skal vi bruge kræfterne rigtigt og træffe de gode valg. Det kan næppe være en hemmelighed, at mange har brugt en del energi, siger Jason Jaspers.

Hold øje med: David Madsen scorede et forrygende mål i søndags, da han trak et skud over i modsatte hjørne. Hos Esbjerg var Philip Schultz hurtig ved havelågen to gange og viste virkelig sin kølige side i går.

Det forventer vi: Tæt, fysisk og fuldstændig uforudsigelig kamp.

Historikken: Nu hedder den 4-2 SønderjyskE i grundspillet og 3-2 i slutspillet.

Statistikken: I de fire første kampe TABTE det hold, der havde været foran. Den trend blev brudt søndag.

Metalligaen.tv: Har Søren Kaster og Martin Struzinski på kommentatorposten.

Skader/karantæner: Det ser ud til, at William Pelletier og andre eventuelt indberettede er klar til at spille i aften. Ludwig Stenlund er dog ude hos Esbjerg. 

 


Moilanen tilbage til den finske Liiga Seldrup med et smil: Ikke noget nyt, at vi tager for mange udvisninger