Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Et virkeligt nøgleopgør tidligt på sæsonen, hvor Frederikshavn tager imod Esbjerg Energy.

Begge hold vil gerne naturligvis gerne hægte sig yderligere på i kampen om pladserne i Metal Final4, og for Esbjerg gælder det også oprejsning efter en halvskidt kamp i Aalborg fredag aften.

Trods et hæderligt slutresultat og muligheden for faktisk at komme på 4-5 i tredje periode, så var det også et Esbjerg-hold, der var nedspillet i store perioder af kampen i Sparekassen Danmark Isarena.

Specielt i anden periode sad Aalborg så tungt på gæsterne, at det må have været bekymrende for træner Jason Jaspers.

Det skal også nævnes, at to af nøglespillerne - Juuso Walli og Grayson Downing - sad ude med skader, men alligevel var bombardementet mod Christian Elmose ganske signifikant.

Men - Esbjerg får altså en hurtig mulighed for at rejse sig igen, og det er en på papiret nemmere modstander i Frederikshavn i aften.

White Hawks kommer dog med optimisme efter fem point i de første tre kampe, og der er ingen tvivl om, at nordjyderne kan lugte muligheden for syv points afstand ned til Esbjerg og en sæsonstart, der i givet fald vil være yderst vellykket.

- Jeg forventer, at vi er klar til at fighte om hver eneste puck fra start til slut. Vi skal vinde flere nærkampe. Jeg ønsker større stabilitet i vores spil. Vi må ikke dykke for dybt i de minutter, hvor vi har det lidt svært. Selv i disse situationer skal vi kunne beherske spillet og spille lidt mere enkelt, så vi ikke forærer noget til modstanderne, siger White Hawks-træner Pelle Hånberg til Kanal Frederikshavn før kampen.

Skader/karantæner: Esbjerg Energy var senest uden Sune Hjulmand, Juuso Walli og Grayson Downing, mens Frederikshavn i aften spiller uden Jesper Jensen og Jonas Jakobsen.

Det forventer vi: Ingen af holdene ønsker at give en centimeter væk. En hård fight, der kan komme til at ligne Frederikshavns 1-1'er efter 60 minutter mod Rødovre for nylig.

Hold øje med: Der skal offensiv gang i Will Merchant og ikke mindst lettiske Kulda hos Esbjerg, mens Frederikshavn måske i aften ser Alex Bumagin spille sig ud for første gang i sæsonen.

Statistikken: Frederikshavn kunne ligne et hold, der stadig har god fokus i defensiv zone og gavn af Galansky. Der er kun gået to mål ind i kampene mod Herlev og Rødovre - 0-4 mod SønderjyskE var undtagelsen. Esbjerg Energys importangribere har kun scoret en enkelt kasse af ni mulige hidtil.

Historikken: Fire ud af seks gange i grundspillet gik de to hold i overtid i sidste sæson. Frederikshavn vandt de tre kampe, mens de to sidste blev delt med en sejr til hvert hold. Kvartfinaleserien gik med 4-1 til Esbjerg efter at Frederikshavn ellers havde vundet den første match.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Herlev-Aalborg JESPER JENSEN sidder ude for Frederikshavn i aften