Kampstart 18:00 i N ordjyske Bank Arena

Frederikshavn White Hawks har haft 12 dages pause siden den seneste kamp mod Rungsted Seier Capital som nordjyderne tabte med 2-3 efter uafgjort i ordinær spilletid.

Så der har været rigelig med tid for Jari Pasanen i forhold til at spillet nye formationer ind og ikke mindst få sine folk helt friske og klare til de kommende kampe, der inden for overskuelig fremtid også tæller de prestigefyldte julekampe mod Aalborg Pirates.

Frederikshavn har tabt point og form op til den lange kamppause, og det skyldes manglende effektivitet, pointerer assisterende træner Henrik Christiansen i dagens kampprogram.

Chancer har der været nok af, mener Christiansen. En anden White Hawks-aktør, Jeppe Vinther, glæder sig over, at nordjyderne har haft en god lang pause.

- Jeg tror, det har været meget godt med et lille afbræk, hvor vi har kunnet arbejde hårdt og træne med de taktiske ting, tilføjer han.

Gæsterne fra Esbjerg fik brudt en god stime med 1-3-nederlaget mod Herning fredag.

- Vi skal arbejde på at være mere effektive. Vi skal lykkes med at score oftere. Der er mange ting, som vi har gjort rigtigt. Vi skal fortsætte med at træffe gode valg og gøre de rigtige ting. Vi skal tage de rigtige afslutninger, siger Energy-træner Jason Jaspers.

Frederikshavn White Hawks har spillet 25 kampe og er noteret for 43 point. Esbjerg Energy har 38 point efter 26 kampe, fem point efter vendelboerne. Derfor er kampen i aften uhyre vigtig i forhold til top fire.

- Derfor er det vigtigt, at vi går ind til kampen med det rigtige mindset. Et mål er et mål, og selv om der findes både imponerende scoringer og mindre imponerende scoringer, så tæller de lige meget. Så selv om en puck bliver rettet af tæller scoringen. Det er vores tilgang til kampen, siger Jason Jaspers.

Det forventer vi: At Frederikshavn kommer frisk og offensivt ud og forsøger at presse gæsterne i bund. Med Esbjergs offensive folk og spillestil kan det sagtens blive underholdende og med en hel del mål.

Skader/karantæner: 12 dages pause gør godt for skavanker i Frederikshavn. Nordjyderne har dog mistet Mikkel Bertelsen, der er skiftet til Herlev. Hos Esbjerg var kampen mod Herning uden Mikkel Rask, Jonas Bjerrum, Oskar Boel, Jonas Christensen og Victor Sand.

De indbyrdes kampe: Tendensen har såmænd været klar i alle tre hidtidige kampe. Uafgjort i ordinær tid og Frederikshavn-sejr i overtid/straffe.

Statistikken: Formen er fornuftig hos Esbjerg, der tabte til Herning, men forinden havde hentet tre gode sejre på stribe. Frederikshavn hænger med syv point i de seneste fem kampe, men har altså blot fået et point i de tre seneste matcher, hvor det kun er blevet til et enkelt mål i snit

Hold øje med: Er Alexander Bumagin tilbage i topform hos Frederikshavn? Og kan nordjyderne stoppe Felix Scheel, der virkelig er på lur efter mål for øjeblikket?