Kampstart 20:15 i Nordjyske Bank Arena

Frederikshavn White Hawks har i den grad teten mod Herlev Eagles, og stimen er så solid, at vi lige tager den igen.

Ikke siden december 2016 har Herlev hentet en sejr i overtid/straffe over Frederikshavn i Nordjyske Bank Arena og White Hawks' hjemmeside opgør, at 26 ud af 29 opgør i Frederikshavn siden 2011 er endt med hjemmesejr. 

Busturen til Vendsyssel er altså ikke nogen fest for Herlev, men måske i aften kan Patric Weners mandskab overraske som man gjorde i den seneste udekamp i Nordjylland, hvor det blev til 2-1 over Aalborg.

Herlevs bredde bliver for alvor testet i disse dage, for søndag var både Jake Horton og Kyle Osterberg ude i kampen i Vojens, og det betød, at "bunden" af Eagles-mandskabet blev særdeles urutineret.

Omvendt er det måske heller ikke så dumt, at Patric Wener i en relativ rolig fase af sæsonen - Herlev har misset Metal Final4 og er langt foran niendeplads, får lejlighed til at teste sine unge mennesker.

Frederikshavn har førstepladsen og kører stille og roligt og solidt af sted. Selv med mange skader.

Der er blot lukket 26 mål ind i 15 kampe, og dermed står White Hawks med Metal Ligaens pt. bedste forsvar. 

Hold øje med: Mark McNeill arbejder hårdt og slider sig til mange rum dybt i modstanderens zone, hvor han også er på spil med både mål og assister. Hos Herlev skal der mere produktion til fra spillere som Blak Olsen og Molge - i hvert fald hvis de prominente imports stadig er ude.

Skader/karantæner: Frederikshavn uden Bumagin, Bertelsen og Mads Larsen senest, hvor Christian Mieritz var tilbage i line uppen efter en længere pause. Galansky også ude. Hos Herlev manglede Kyle Osterberg og Jake Horton senest. Det koster i en smal line up hos Eagles.

Det forventer vi: Herlev kommer til at få det svært - også med den triste "i Frederikshavn"-statistik in mente. Nordjyderne ganske store favoritter i aften, specielt hvis Herlev stadig mangler profilerne. 

De indbyrdes kampe: Det første opgør i sæsonen endte med en sikker 5-1-sejr til Frederikshavn, der ikke havde problemer med at slå et Corona-ramt Eagles-hold i Herlev.

Statistikken: Frederikshavn på toppen af formbarometeret med 12 point i de seneste fem kampe. I samme periode har Herlev to sejre og tre nederlag. 


Continental Cup: Olimp Riga - og IKKE Asiago bliver det fjerde hold i Aalborg OPTAKT: Aalborg Pirates-SønderjyskE