Kampstart 18:00 i Gigantium Isarena

To af Metal Final4-mandskaberne - begge ganske formstærke - mødes i aften i Gigantium Isarena, hvor SønderjyskE skal forsøge at tage revanche for et temmelig forsmædeligt nederlag i de to holds første indbyrdes kamp i sæsonen.

Det er et stykke tid siden - 17. september - at Aalborg kørte et CHL-træt SønderjyskE-hold ud af banen i Frøs Arena med hele 6-2. 

Aalborg kæmper lige nu hårdt med skaderne, men formåede altså alligevel at levere et fint comeback senest mod Herning, hvor man gik fra 0-2 til 2-2 i tredje periode, men måtte se sig slået i straffeslag til sidst. Sportschef Ronny Larsen talte bagefter kampen med Rishøjs Corner og var ikke helt tilfreds med den spillemæssige leverance fra Aalborgs side - og ville i øvrigt ikke bruge de mange afbud som undskyldning. 

Aalborg havde blot 10 forwards til rådighed med Johannes Røgilds - i øvrigt "Vojens-dreng" af oprindelse - med sæsondebut. 

SønderjyskE synes til gengæld at være kommet sig over den værste træthed og skadesperiode efter CHL-strabadserne og ruller på med fire kæder efter Cam Browns comeback til klubben. Derfor stor optimisme i Vojens lige nu, men træner Simioni advarer om ikke at slappe af efter den fine uge med tre sejre og Metal Final4-kvalifikation.

- Vi er naturligvis glade for at vi allerede to runder før cuttet har klaret kravet til Final4, men jeg vil i samme åndedrag påpege, at det er meget vigtigt at vi ikke ånder lettet op nu og tager let på tingene. Vi har respekt for Aalborg, men har nu 3 kampe i træk spillet 60 minutters ishockey og kan vi gøre det igen, så er der da gode muligheder for point i morgen. Alle point er vigtige og kan komme os til gode, når regnskabet gøres op efter 48 grundspilskampe, siger SønderjysKE-træner Mario Simioni til klubbens hjemmeside før kampen.

Skader/karantæner: Aalborg spillede kampen mod Herning uden Jonas Jakobsen, Mikkel Højbjerg, Emil Marcussen og Jacob Møller Jensen. Den hjemrejste back Ian Edmondson var også ude af regnskabet. SønderjyskE spillede søndag uden William Boysen, Anton Öhman, Matt Salhany og Yannick Vedel. 

Det forventer vi: At Aalborg skal bruge alle kræfter på at nedbryde et kompakt SønderjyskE-hold, der har stået rigtig godt i banen på det seneste. Det kan sagtens blive både jævnbyrdigt og "slutspilsagtigt" i aften i Gigantium Isarena. 

Hold øje med: Patrick Bjorkstrand på plads på ugens hold her på sitet. Virkelig en "driver" for Aalborg i denne sæson og har for længst bevist, at han er en kæmpe forstærkning. Hos SønderjyskE dukker Steffen Frank igen og igen op med vigtige mål - som for eksempel fredag mod Odense, hvor han "ud af ingenting" satte 2-1-målet, der afgjorde kampen.

De indbyrdes kampe: Som skrevet ovenfor: SønderjyskE ude på revanche efter et stort nederlag på 2-6 i den første kamp i Frøs Arena. 

Statistikken: De fire Metal Final4-mandskaber er også de fire mest formstærke i Metal Ligaen lige nu. SønderjyskE står med 12 point i de sidste fem kampe, Aalborg med 10 point. 


OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Herlev Eagles Esbjergs defensiv holdt stand - 2-1-sejr i Rødovre Centrum Arena