Kampstart 19:45 i Nordjyske Bank Arena

Frederikshavn White Hawks er altid storfavorit mod Herlev Eagles på hjemmebane. 

Det er som altid værd at nævne, at det er år og dage siden ørnene senest vandt i Frederikshavn - seneste to-pointer er helt tilbage i 2016 - og Herlev har det notorisk svært i Vendsyssel.

Ganske pudsigt, at kilometerne fra Aalborg til Frederikshavn tilsyneladende sætter sten i skøjterne på Herlev-spillerne, der nu og da har overrasket i Aalborg og sneget en sejr med hjem i de seneste sæsoner. 

I aften kommer Herlev uden Matthias Asperup, der er i olympisk tjeneste for Danmark, og det bliver spændende at se, hvordan Eagles tackler savnet af "driveren" Asperup, der har leveret en fremragende sæson. 

Mon ikke Eagles i første omgang vil forsøge at stå sikkert i defensiven og måske begynde at praktisere en spillestil, der passer til den kommende playoff?

Frederikshavn kommer fra et fint comeback i Odense i weekenden. White Hawks-mandskabet gik fra 0-3 til 4-3 på Fyn i en kamp, hvor de første to perioder bestemt ikke var prangende. 

Men i tredje periode fandt White Hawks-spillerne mere intensitet i spillet og fik flyttet begivenhederne op omkring Samu Perhonen og Odense-zonen. Samme intensitet skal nordjyderne finde i dag, hvor to nøglespillere har "forladt bygningen" sammen med Matthias Asperup for spille for Danmark.

Skader/karantæner: Det drejer sig naturligvis om Jesper Jensen og senest Mads Larsen, sidstnævnte er kommet ind som "practice player" og en slags ekstra reserve. Herlev mangler altså Matthias Asperup og senest mod Rungsted var Magnus Molge ligeledes ude. 

Det forventer vi: At Herlev i den grad vil lure på omstillinger og muligheder i special teams. Det er en rigtig god "træningskamp" for Herlev inden slutspillet og bare point i Frederikshavn vil booste moralen kraftigt. Men har Patric Wener og co. tålmodighed og snilde? Frederikshavn er favorit. 

Hold øje med: Aleksi Halme var knivskarp, da kampen skulle afgøres i søndags i Odense, og finnen har gennemgående været en succes i White Hawks. Hos Herlev er Anton Johansson stort set altid på pletten med mål eller assister. Således også mod Rungsted for nylig, hvor han stod for to oplæg. En klasseback. 

De indbyrdes kampe: I det seneste opgør førte Frederikshavn 5-1, inden Herlev fik reduceret tre gange i slutfasen. Det endte 5-4 til Frederikshavn, som i det første indbyrdes opgør i sæsonen i Nordjyske Bank Arena, hvor nordjyderne altså fører 2-0 i kampe. De to kampe i Herlev er blevet delt med en sejr til hver. 

Statistikken: Frygteligt formbarometer for Herlev, der står med et rundt nul i de seneste fem kampe og altså skal se at komme i fart igen. Frederikshavn har i samme periode samlet ni point ind. 

 


VIDEO: Højdepunkter fra Esbjerg-Rødovre Tæt kamp i Esbjerg afgjort i sidste minut, Brown med hattrick