Travis Brown blev med et sjældent hattrick den helt store helt for Esbjerg, der tirsdag besejrede Rødovre med 5-3 efter en ganske jævnbyrdig kamp, der først fandt sin afgørelse i det sidste minut.

Esbjerg Energy – Rødovre Mighty Bulls 5–3 (1-0, 1-2, 3-1)

Esbjerg tog tirsdag aften imod Rødovre hjemme i Granly Hockey Arena. Kampen var sæsonens næstsidste mellem de to mandskaber, som også krydser klinger i grundspillets allersidste spillerunde.

Til aftenens opgør stillede Rødovre uden Joshua Heerwagen, Nicklas Carlsen og Alberto Pison, mens Esbjerg måtte undvære Jannik Christensen, Henrik Mærsk Clausen og Grayson Downing.

Målmandsduellen stod mellem Dennis Saikkonen og Thomas Lillie.

Forud for kampen blev Oscar Schulze kåret til månedens profil hos Esbjerg, der endte med at snige en 5-3-sejr hjem, der først blev sikret i sidste minut.

Initiativrige Esbjerg tog føringen

Vestjyderne kom glimrende ud til kampen, hvor man tidligt fik sig etableret i gæsternes zone. Efter tre minutter var det da også gevaldigt tæt på for værterne, da Craig Puffer pludseligt stod helt umarkeret inde foran mål, hvor han modtog pucken i en fri position. Men Dennis Saikkonen reddede sine holdkammerater ud af situationen.

Tre minutter senere måtte gæsternes keeper dog kapitulere, da Esbjerg tog føringen. Phillip Schultz arbejdede godt inde foran mål, hvor han fik skabt forvirring og plads. Den plads udnyttede Søren Nielsen, da han tog turen rundt om mål, skar ind foran og slyngede pucken i kassen til 1-0. Rødovre tog en challenge i situationen, men målet fik lov til at stå efter at dommerne havde set situationen igennem på video.

Som følge af den fejlslagne challenge kom Rødovre efterfølgende i undertal og Esbjerg fortsatte med at have kampens momentum, uden at vestjydernes overtalsformationer dog fik skabt den helt åbne målchance. Dette ændrede dog ikke på den kendsgerning, at værterne sad på langt det meste rent spillemæssigt.

Rødovre kom bedre med i kampen som man rundede periodens halvvejsmærke, men alligevel sad man tilbage med et indtryk af, at Esbjerg var tættere på at udbygge føringen, end gæsterne var på en reducering.

Fem mod tre-mål og straffeslag i underholdende anden periode

Rødovre fik tilspillet sig en tidlig målchance til Oliver Kjær, der i anden periodes indledning var tæt på at komme på tavlen. Søren Nielsen fik i forbindelse med den store Rødovre-chance lavet en forseelse og måtte indkassere en udvisning for slashing.

Gæsterne fik dermed deres første power play-mulighed i kampen, men ud over en halv chance til Brady Vail, så havde man problemer med at finde melodien i overtalsspillet, hvor man ikke fik skabt det store.

Anderledes effektive var Esbjerg i deres power play efter syv minutter. Her behøvede vestjyderne kun ti sekunder i overtal, før man havde fordoblet føringen. Søren Nielsen indtog igen en hovedrolle, da han gik bag mål og med en direkte pasning ind foran Saikkonen fandt en helt fik Andreas Grundtvig inde foran mål. Grundtvig tøvede ikke, da han med en firsttimer resolut gjorde det til 2-0.

Med to Esbjerg-udvisninger indenfor godt et minut fik Rødovre chancen for at spille fem mod tre. Det skulle vise sig at blive kostbart for hjemmeholdet, da Rødovre efter et solidt pres reducerede til 2-1 ved Johan Lundgren, der sendte en returpuck fra endebanden ind bag Thomas Lillie.

Gæsterne fik en chance af de større efter et kvarters spil, da Juuso Wallis indgreb i forbindelse med en Rødovre-kontra blev takseret til et straffeslag til gæsterne. Brendan Harms blev sat til at eksekvere, men canadieren brændte på Thomas Lillie.

Efter 18 minutter bragte gæsterne balance i regnskabet. Scoringen kom efter en stor fejl af Felix Scheel, der på vej frem af banen mistede pucken til Maksim Popovic, der pludseligt var helt alene med Thomas Lillie, som han let passerede med en flad afslutning langs isen. Rødovre var dermed på 2-2, hvilket også var stillingen forud for tredje periode.

Travis Brown afgjorde i tredje periode

Tredje periode var blot 28 sekunder gammel, da Travis Brown scorede sit første af i alt tre mål. Scoringen kom efter en hurtig spilvending, hvor Søren Nielsen sendte pucken ud til Brown, der fra flanken skar ind i banen og afsluttede fra kanten af faceoff-cirklen. Forsøget fik lov at gå hele vejen, men på en god dag havde gæsternes keepere nok gjort mere ved det forsøg. 3-2 til Esbjerg.

Gæsterne fik dog rystet Esbjerg-føringen af sig endnu en gang og efter seks minutter kunne Oliver Kjær bringe balance i regnskabet. Rødovre brød Esbjergs opspil og på vej frem af banen modtog Kjær pucken omkring blue line, gled ind i zonen og eksekverede med en fornem afslutning sikkert fra mellemdistancen. 3-3 på tavlen og 14 minutter tilbage.

I en jævnbyrdig tredje periode formåede Esbjerg mod slutningen at trække fra, da Travis Brown satte sit andet mål ind 55 sekunder før slutsignalet. Målet til 4-3 blev sat ind med manér, da Esbjerg-backen med et drøn af et slagskud ude fra blue line sendte pucken op i målhjørnet.

Rødovre tog en timeout og satsede efterfølgende ved at spille seks mod fem. Men i stedet for endnu en Rødovre-udligning, så fuldendte Travis Brown altså sit hattrick, ved at sende pucken ned i det toppe mål fra egen banehalvdel. Der resterede kun 19 sekunder og kampen var dermed reelt afgjort.

OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Herlev Eagles Herning vandt intens topkamp med 3-2 over SønderjyskE