Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Det gode ved et intensivt kampprogram er, at der ofte bliver mulighed for en hurtig revanche.

Sådan tænker Frederikshavn White Hawks-spillerne formentlig før aftenens kamp mod Herlev Eagles, for det er ikke engang en uge siden, at nordjyderne var på besøg netop hos Herlev og tabte 1-4 i Spar Nord Arena. 

Det var en kamp, som Frederikshavn havde godt fat i de første 20 minutter, men derefter vendte det altså til Herlevs fordel.

Spørgsmålet er om hjemmebanen i aften får den betydning, som den stort set altid har, når Herlev er på besøg i Frederikshavn. Det er altid værd at nævne, at Herlev ikke har vundet i ordinær tid i Vendsyssel siden 2008. 

Det er en vild statistik, som alene gør Frederikshavn til favorit i aften.

Frederikshavn har senest været uden nøglespillerne Tadeas Galansky og Daniel Trkulja, hvilket naturligvis er et stort savn for nordjyderne. Kommer de to i sving i aften, er det en forstærkning mod et Herlev-hold, hvor bredden stille og roligt vokser. 

Man så eksempelvis Victor Gade score mod Frederikshavn, ligesom duoen Bertelsen/Cubars efterhånden er noget, som de øvrige hold skal begynde at frygte og have respekt for. 

Det forventer vi: At Herlev har en reel chance for at bryde den dårlige stime i Frederikshavn. Det kan sagtens blive tæt helt til slut.

Historikken: Herlev har været tæt på i de seneste opgør i Frederikshavn. Det blev 1-2 i sæsonpremieren og 3-4 efter overtid i det seneste opgør, hvor Eagles endda førte 2-0. De to opgør i Herlev har givet en sejr til hvert hold. 

Statistikken: Rødovres ret overraskende tre point i Herning skabte en lille fornyet spænding i kampen om den sidste slutspilsplads. Men både Frederikshavn og Herlev har stadig et meget lunt forspring på 13 og 11 point ned til niendepladsen. Så begge hold kan stadig gå med sindsro ind til kampen. 

Skader/karantæner: Frederikshavn har altså senest manglet Daniel Trkulja og Tadeas Galansky. Herlev manglede Daniel Baastrup-Andersen og Mikkel Skjellerup i det seneste opgør. 

Hold øje med: Mikkel Bertelsen ville elske at bryde Herlevs dårlige stime i Frederikshavn på isen, hvor han er vokset op. Frederikshavn kunne godt bruge mål fra Jesper Jensen. Hvis han øger produktionen, vil det være et vigtigt boost for Frederikshavn. 


HETAG UGENS HOLD er sat: Se hvem der med lige her VIDEO: LASSE CARLSEN efter Herning-Rødovre