Kampstart 15:00 i Nordjyske Bank Arena

Herning går efter sejr nummer syv på stribe, og midtjyderne har siden det seneste møde med Frederikshavn såmænd passeret nordjyderne og nu snuppet andenpladsen i Metal Ligaen. Den har White Hawks mulighed for at generobre i eftermiddag med en sejr og et SønderjyskE-nederlag mod Odense, men det så ikke så inspirerende ud for nordjyderne fredag aften i Odense.

Her måtte White Hawks i den grad drive rovdrift på førstekæden med Fox, Bumagin og Frederiksen, der fik enorme mængder istid sammen med Mads Larsen - ikke mindst i tredje periode, da Frederikshavn desperat formåede at vende billedet.

De resterende kreative kræfter - bortset fra Nikolaj Krag-Christensen og Radim Piroutek i glimt - var nærmest ikke-eksisterende, og det må vække bekymring for træner Pasanen, der måske overvejer at veksle lidt i kæderne og sprede topfolkene ud.

Omvendt har førstekæden tidligere i sæsonen leveret rigtig godt mod Herning, så hvem ved, om der er udveksling eller afveksling hos White Hawks?

Herning vandt 2-0 over Rødovre og gik ned i kadence efter en god første periode. 

- Nej, det var på ingen måde meningen, at vi skulle sætte tempoet ned. Vi spillede ikke nogen god kamp, efter at vi var kommet foran. Men i modsætning til tidligere på sæsonen kan vi heldigvis tillade os at spille mindre godt og så alligevel vinde en kamp, konstaterede assistenttræner Dan Jensen til Herning Folkeblad efter kampen. 

Det forventer vi: At Herning vil forsøge at holde tempo og trit i 60 minutter og vil komme hårdt mod et Frederikshavn-hold, der er ramt på selvtilliden og derfor er sårbart. Klar favoritrolle til Herning.

Historikken: Og det på trods af, at de tidligere kampe i sæsonen glasklart taler for en udesejr. Samtlige fire indbyrdes opgør i sæsonen er nemlig endt med udesejre i ordinær tid. 

Statistikken: Og der er også lagt op til en målfest i Frederikshavn, for der er scoret 37 mål i alt - over ni gange i snit i de fire tidligere opgør i sæsonen.

Skader/karantæner: Er Morten Poulsen med for Herning igen? Brodie Dupont spillede ikke fredag, mens Frederikshavn stadig spiller uden den langtidsskadede Mathias Mølgaard. Aleksandr Bumagin var til gengæld med igen fredag efter et par kampes pause. 

Hold øje med: Cameron Brace er efterhånden rykket forbi Morten Poulsen på Hernings interne liste og har i den grad spillet sig ind i publikums hjerter i det midtjyske. Hos Frederikshavn savner vi at se noget til Anders Eriksson, der med sin fine fortid må kunne gøre sig mere bemærket i Metal Ligaen. 


OPTAKT: SønderjyskE-Odense Bulldogs VIDEO: Højdepunkter fra Odense-Frederikshavn