Kampstart 18:00 i Nordjyske Bank Arena

Frederikshavn White Hawks og ikke mindst klubbens fans har ventet længe på den her dag. 

Nordjydernes første hjemmekamp er en realitet, og det fejres med fest i gaden. Allerede klokken 13:30 begynder festlighederne omkring Nordjyske Bank Arena, og frem mod kampstart klokken 18 kan frederikshavnerne glæde sig til masser af optakt til kampen - blandt andet med trøjeauktioner og træner Jari Pasanen, der hilser på.

Kampene mellem Frederikshavn og Herning plejer traditionelt både at være jævnbyrdige og uforudsigelige, så det er - også med den tætte Metal Liga-start in mente - svært at sige, hvad der kommer ud af aftenens opgør.

Begge hold kommer altså med tætte kampe fra ugens løb i benene. 

Frederikshavn vandt 5-4 over Esbjerg, men blev i store perioder kørt ned under isen. Til gengæld viste White Hawks fremragende effektivitet, når det gjaldt. 

Herning havde 0-0 mod Odense indtil sidste minut, hvor hjemmeholdets Petter Hansson afgjorde og sikrede midtjyderne sæsonens første sejr. 

- Det er klart, at vi kæmper med at finde vores effektivitet i offensiven. Igen synes jeg, at vi kommer til mange chancer og også store chancer, men desværre har vi svært ved at få dem puttet ind. Men det positive er trods alt, at vi skaber chancerne, sagde Herning-træner Pekka Tirkkonen efter kampen. 

Skader/karantæner: Han måtte undvære Chris Clapperton og Jarkko Malinen mod Odense, mens Frederikshavn var uden Christopher Frederiksen (netop blevet far) og de skadede Bertelsen og Bumagin. Heller ikke Mads Larsen er endnu tilbage efter sit uheld i kampen i Aalborg.

Det forventer vi: En helt tæt og lige affære mellem to taktisk dygtige finske trænere, der kommer til at udfordre hinanden på den front. Det kan godt ende i overtid.

De indbyrdes kampe: Herning vandt 4-0 i den første kamp i sidste sæson, ellers var resten af matcherne fuldstændig lige og endte enten med etmåls-sejre eller overtid. Frederikshavn med 11 af de 18 point.

Hold øje med: Lucas Andersen har været flyvende hidtil og virkelig bare været Metal Ligaens målscorer indtil nu. Fem kasser indtil nu. Hernings Petter Hansson fik et boost med scoringen mod Odense og viser måske mere offensivt frem i eftermiddag. 

Statistikken: Mads Christensen er kommet godt ind i sæsonen med to af Hernings seks scoringer og tre point i alt. Hos Frederikshavn topper Eemeli Räsänen statistikken over istid suverænt. Masser af Pasanen-tiltro til den lange back. 


VIDEO: Se højdepunkterne fra SønderjyskE-Aalborg VIDEO: Se højdepunkterne fra Herning-Odense