Kampstart 15:30 i Nordjyske Bank Arena

Frederikshavn White Hawks har haft det vanskeligt mod Odense hidtil i sæsonen. 

Nordjydernes hjemmeside summerer situationen ganske klart op i optakten:

Søndag eftermiddag kan man så passende starte en ny serie, når Odense Bulldogs kommer på besøg hjemme i Nordjyske Bank Arena. Men det kan nu blive svært nok. De hold har mødt hinanden to gange i denne sæson, og begge gange har Bulldogs være klart bedst. Faktisk har White Hawks overhovedet ikke formået at score mod Odense. Først tabte med i september med klare 5-0 i Odense, og knap fjorten dage senere blev det 3-0 til Odense i Frederikshavn. Man kan roligt tale om, at Kaptajn Jesper Jensen og Co. har revanche til gode.

Siden er der naturligvis rendt noget vand gennem åen, og Frederikshavn har blandt andet vundet seks af de seneste syv kampe inden det blev til et nederlag i Esbjerg på 1-4. 

Spillemæssigt må nordjyderne derfor komme optimistiske ind til kampen i eftermiddag, der står i Peter Glads tegn (se artiklen andetsteds på siden fra 11:30).

Odense kom tilbage på sporet efter to nederlag, da det fredag aften blev 6-1 over Herlev. Det var en ganske overbevisende indsats af fynboerne, der var tilbage i sædvanligt gænge med fysisk tryk på i alle fire kæder. 

Samme opskrift vil Bulldogs forsøge sig med i eftermiddag, hvor den gode rytme mod Frederikshavn skal fortsættes - set fra fynsk synspunkt. 

Hold øje med: Odense havde seks forskellige målscorere i kampen mod Herlev. Ukrainske Igor Merezhko var en af dem. Han var stærkt kørende i samtlige 60 minutter. Aleksi Halme stod som eneste frederikshavner med plus i plus/minus-statistikken i kampen mod Esbjerg. Han scorede også White Hawks-målet i 1-4-nederlaget. 

Det forventer vi: En taktisk præget match, hvor det første mål sagtens kan blive afgørende mellem to vældig kompakte mandskaber.

Skader/karantæner: Aleksandr Bumagin sad ude for Frederikshavn sammen med Jonas Jakobsen og Christoffer Åkesson. Odense havde fuldt hold mod Herlev. 

Historikken: Hård statistik for Odense mod Frederikshavn i denne sæson - 120 minutter uden scoring i nederlag på 0-3 og 0-5.

Statistikken: Charlie Combs har scoret flest mål i Metal Ligaen med 15 kasser, men derefter følger altså to Odense-spillere: Gunars Skvorcovs (13) og Otto Nieminen (12). Flest mål for Frederikshavn er 8, som Daniel Trkulja-Olsson har scoret. 


PETER GLAD HÆDRES: Alle frederikshavnere bærer nummer 10 på hjelmen SønderjyskE sejrede i overtid i Herning