Herning leverede et flot comeback i tredje periode, men SønderjyskE tog alligevel to point efter en dramatisk forestilling. Nikolaj Krag var brandvarm og afgjorde for gæsterne i overtiden.

Herning Blue Fox - SønderjyskE: 3-4 (0-2)(1-0)(2-1)(0-1)

De to hold krydsede senest klinger for blot 24 timer siden hvor SønderjyskE tog alle tre point. Blue Fox var ellers bedst i store dele af kampen, men SønderjyskE var skarpest og derfor var det Herning der havde revanche til gode.

Mac Carruth vogtede målet igen denne aften mens Nicolai Henriksen tog over i gæsternes mål. Selvsamme Henriksen måtte hive en stor redning op af hatten da Simo-Pekka Riikola klappede friskt til pucken. Også Carruth måtte vise sig klar fra start da Martin Eksildsen fik afsluttet tæt under mål.

Tempoet var dalet en smule hvis man sammenlignede med begivenhederne i Frøs-Arena aftenen forinden. Ingen af de to hold formåede heller at gribe momentum, men det var ganske intenst på isen.

SønderjyskE fik bragt sig i front efter 10 minutters spil. Nikolaj Krag-Christensen afsluttede tørt mellem benene på Carruth der dog skulle have reddet for Herning.

Målet betød at Herning pressede spillet op i gæsternes zone, men man havde svært ved at spille sig igennem gæsternes kompakte defensiv.

Et koks i den midtjyske udskiftningsboks sendte Max Tjernström alene igennem, men svenskerens afslutning sad lige i panden på Carruth.

Et powerplay til Herning i slutfasen af perioden gav værterne muligheden for at få udlignet inden pausen. Uden Mathias Bau og tilstrækkelig firepower på blå linje har det ikke været midtjydernes yndlingsdisciplin i denne sæson, og man fik da heller ikke etableret sig i zonen før det var for sent.

Derfor fungerede det som en kold spand vand i ansigtet at en returpuck fra Carruth endte foran en helt blank Mike Little der ubesværet fordoblede gæsternes føring.

Spændingen blev bevaret

For Herning gjaldt det nu om at spille en 2. periode næsten magen til den man præsterede aftenen forinden. Sønderjyske skulle omvendt bare fortsætte den effektivitet man spillede med i begge zoner.

Et tidligt powerplay til SønderjyskE gjorde ikke missionen lettere for Blue Foxl, men ishockey er somme tider en finurlig sport. Miska Humaloja havde netop mistbrugt en chance i undertal, men fra en position bag mål fik han via Henriksen sendt pucken i mål. Sort uheld for gæsterne og tiltrængt held for hjemmeholdet.

Alex Lavoie har endnu ikke scoret for SønderjyskE efter en skade satte ham ud af spillet, men han fik en stor chance da Lukas Lundvald forærede ham pucken. Lavoie manglede da også skarpheden i afslutningen.

Det plejer Mathias From ikke at gøre, og han fik en kæmpe chance for at sætte udligningen. Henriksen reddede og en fri Miska Humaloja kunne ikke fortænkes i at føle landsholdspilleren til tider er en tand for selvisk.

Efterfølgende faldt chancerne i antal og kampen udviklede sig mere rodet. Intensiteten vedblev dog - ligesom spændingen - og der ventede uden tvivl en spændende afgørelse på kampen.

Flot Herning-comeback

Tredje periode åbnede med en udvisning til hvert hold. Det udløste en stor chance i hver ende - først til Gabriel Desjardins - og en endnu større til Phil Marinaccio der var tæt på at afdrible Henriksen i målet.

Umiddelbart efter fulgte endnu to minutters spil i fire mod fire, men det kastede ikke nogle chancer af sig denne gang.

Ud af det blå fandt SønderjyskE så igen effektiviteten frem. Nikolaj Krag fyrede resolut et skud af fra toppen af faceoff-cirkelen og den puck nåede Carruth ikke at reagere på.

Temperamenterne var i kog, og spillerne var flere gange i infight. For tredje gang i perioden skulle holdene spille fire mod fire, og man kunne som neutral séer ærge sig over at dommerne hver gang valgte den nemme løsning.

Simo-Pekka Riikola gled med høj fart igennem zonen og fik sat reduceringen til 2-3.

Så var der lagt op til et midtjysk comeback, men det blev punkteret lige så hurtigt som det var kommet. Det troede man i hvert fald indtil Pekka Tirkkonen kaldte en challenge - og vandt. Scoringen blev annulleret grundet goalie-interference.

Tiden arbejdede for SønderjyskE, og Herning sled og slæbte for at skabe den forløsende udligning. Pekka Tirkkonen tog en relativt tidlig time-out med 2:39 tilbage på uret i et sidste forsøg på at skabe udligningen.

Satsningen gav bonus da Tristan Pomerleau så sit snit til at score sit første mål for Blue Fox. Imellem venner og fjender fandt han med sit håndledsskud vejen til netmaskerne og udlignede stillingen til 3-3.

Bonuspointet endte dog i SønderjyskE da Nikolaj Krag igen scorede på en retur fra Carruth.

OPTAKT: Frederikshavn-Odense OPTAKT: Herning Blue Fox-SønderjyskE