Kampstart 19:30 i Nordjyske Bank Arena

Frederikshavn har haft ganske godt tjek over SønderjyskE i indeværende sæson, og nordjyderne forsøger i aften igen at sætte kurs mod en sejr over de sydlige rivaler og ligeledes mod førstepladsen, når det går løs i Nordjyske Bank Arena.

Spørgsmålet er, hvilken udgave af Frederikshavn, der møder op i aften. Er det den lidt sløve udgave, der lod sig overrumple af Odense i tredje periode på hjemmebane i mandags, eller den mere koncentrerede af slagsen, der ramte Esbjerg og vandt 2-1 i overtiden i onsdags?

Uanset hvad, så må White Hawks-spillerne have småtrætte ben med til kampen mod SønderjyskE, eftersom nordjyderne har både haft sygdom i truppen og to hårde kampe at bakse med.

Og så er det altid, vi stiller spørgsmålet: Er det en fordel at have kampe i benene, eller godt at komme med friske og udhvilede stænger. 

Det gør SønderjyskE nemlig. Mario Simionis mandskab har holdt kamppause i en uges tid, og 6-0-sejren over Rødovre er den seneste kamp, sønderjyderne har haft i erindring. Mon ikke en god og lang pause er taget imod med kyshånd efter den hårde sæsonåbning med Champions Hockey League på tapetet? 

De indbyrdes kampe: Frederikshavn vandt den første kamp i straffeslag i Vojens med 2-1 efter en helt lige ordinær spilletid. Det blev 4-0 på hjemmebane senest i en kamp, hvor Mathias Seldrup var helt forrygende samtidig med, at hans mandskab foran var rygende effektivt.

Hold øje med: Frederikshavns Mark McNeill leverede både assist og det afgørende mål i kampen i Esbjerg for nylig. SønderjyskE havde Rasmus Lyø (3 point) som en toneangivende aktør senest mod Rødovre. 

Skader/karantæner: Vender Eemeli Räsänen og Niklas Pavel tilbage efter overstået sygdom? Det vil være en kæmpe gevinst for Frederikshavn, der som "altid" mangler Galansky, Bumagin, Mads Larsen og Mikkel Bertelsen. Mon ikke vi i øvrigt ser et par eller tre af dem efter landsholdspausen? SønderjyskE forventes at spille uden Anton Öhman og Matt Salhany. 

Det forventer vi: Selv om det senest blev 4-0 til Frederikshavn var kampen helt tæt rent spillemæssigt. Det plejer det også at være mellem de to klubber, hvor det ofte har været en fordel at være "det afventende mandskab". Det er SønderjyskE's lod som udehold i aften. 

Statistikken: SønderjyskE er enten op eller ned på udebane. Sønderjyderne har vundet fire og tabt fire kampe på fremmed is - og har altså ikke været i overtid på udebane endnu. 


VIDEO: Højdepunkter fra Rødovre-Herning OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy