Kampstart 20:30 i Nordjyske Bank Arena

Det bliver en sen omgang for aktørerne fra Frederikshavn og Esbjerg i aften, hvor kampstart først er 20:30 i Nordjyske Bank Arena.

Men når TV2 Sport byder ind med Hockeynight fra 20:15 vil spændingen være så intens, som det overhovedet er muligt i Vendsyssels hockeyhovedstad. 

Frederikshavn spiller vind eller forsvind-kamp og kæmper for at forlænge en sæson, der på mange måder har været et kludetæppe med mange spillere ind og ud og skader på centrale aktører. Derfor kan man vel allerede kalde det for en godkendt kvartfinaleserie, hvis Frederikshavn i aften formår at trække Esbjerg Energy ud i kamp syv.

Spændende, hvordan de to trænere tilgår kampen i aften? Jari Pasanen var i TV2 Sport op til kampen i søndags ganske åben omkring sin gameplan, og afslørede, at han regnede med, at Esbjerg ville skyde mere end Frederikshavn, når regnskabet var gjort op efter kampen. Sådan endte det ganske rigtigt og spørgsmålet er, om Pasanen har omlagt sin plan for succes i aften?

Ganske pudsigt er det, at Pasanen faktisk står overfor en "elev" i form af Jason Jaspers, der har været kaptajn, da Pasanen for en håndfuld år siden trænede Iserlohn i DEL. 

Eleven har mulighed for at drille læremesteren i aften.

- Serien har været som forventet og Frederikshavn er et godt hold. Vi spiller mere offensivt end Frederikshavn og de tillægger defensiven en stor vægt. Frederikshavn vil gerne bryde vores spil i neautal zone. Og vi vil gerne arbejde i dybden bag dem.

- Det vil også blive vigtigt i aftenens kamp, men spillet er komplekst og mange andre forhold vil få indflydelse på kampens resultat. Så helt basalt, skal vi fortsætte med at gøre det, som har gjort os succesfulde og undgå at få armene for højt op efter søndagens sejr. Vi får igen brug for arbejdshandskerne, siger Jason Jaspers i Esbjergs kampoptakt.

Det forventer vi: At Esbjerg med tempo og tryk vil forsøge at overrumple gæsterne tidligt. Vigtigt for Frederikshavn at stå imod Esbjergs "første bølge".

Hold øje med: Mike Hammond har lavet fire assister i serien hidtil. Vigtigt for Frederikshavn, at han også er målfarlig i aften. Hos Esbjerg er det vel også på tide, at topscoreren fra grundspillet, Brady Shaw, finder en matchvinderrolle frem igen.

Skader/karantæner: Frederikshavn senest uden Bumagin, Seldrup og Christian Mieritz. Jaspers siger følgende om Esbjergs situation: -Jeg tør ikke love, at Cam Knight spiller i aften. Men han leverede et vigtigt bidrag søndag aften. Jannik Christensen er tæt på at være klar og kan vise sig at blive klar. Jeppe Vinther har nu været med et par gange og han har gjort en forskel, så spillernes comeback giver os mulighed for at spille, som vi gerne vil.

Historikken: Det går stadig nøjagtig som i den seneste serie mellem de to hold fra 2019. Esbjerg foran 2-0, derefter 2-2 og så 3-2 til Esbjerg. Men vinder Frederikshavn også 4-3 den her gang?

Statistikken: Elias Ulander, den nye finske back, er bedst i plus/minus-statistikken for Frederikshavn med +3. Hos Esbjerg er Rasmus Bjerrum suveræn etter med +7 i den statistik og dermed også bedst i serien i plus/minus. 


TOPHOLT årets danske spiller i Frederikshavn Genåbning: Resten af sæsonen formentlig uden tilskuere