Kampstart 19:00 i Spar Nord Arena

For første gang siden 1991 spiller Herlev Eagles i aften semifinale på hjemmebane om det danske mesterskab. 

Det er derfor en stor aften for ishockeyen i Herlev i aften, hvor man både higer efter sportslig succes, men også bedre faciliteter, hvilket direktør Lars Skjøth betonede i en artikel, som Ritzau lancerede for et par dage siden.

Når det er sagt, så er der også noget skønt over en skøjtehal som Herlevs i disse moderne arenadage. En lille, tætpakket hal kan virkelig noget og minder på mange måder om de "gode, gamle dage".

Men klart nok - indtægterne på en kampaften står hverken mål med dem, der er i Aalborg, Vojens eller Esbjerg.

I aften kan Herlev være ligeglad. Det er bare en festaften, hvor hjemmeholdet skal forsøge at udligne i serien og tage mere initiativ end det var tilfældet fredag i Aalborg. 

Det var kun i glimt, man så Herlevs frygtede offensiv, og man vinder kun en kamp mod Aalborg ved enten at tage initiativet eller spille bundsolidt defensivt og så slå kontraer på de rette tidspunkter. Spørgsmålet er, om Herlev har værktøjerne til sidstnævnte eller om det ikke bare er "fuld skrue fremad" for Asperup og co.?

Gæsterne fra Aalborg kommer med selvtillid efter at have domineret den første kamp ganske stort. De fleste var enige om, at Aalborg burde have vundet større end 4-2, som kampen sluttede. 

Der var ganske fint rul på Aalborgs angrebskæder og vigtigst var det, at gæsterne i det meste af kampen blev holdt fra de etablerede angreb, som Herlevs to første kæder behersker så glimrende. 

Så mon ikke Garth Murray bare dikterer samme opskrift i aften? Fuld offensiv rulle fra start må være recepten. 

Det forventer vi: "Åben slagudveksling" fra start. Det må være to hold, der har interesse i at angribe fra start. Så det kan sagtens blive en første periode, der kommer til at definere resten af kampen. Aalborg har haft styr over Herlev i seks af syv kampe i sæsonen og er favorit.  

Hold øje med: Så er det Cubars-tid. En fyldt hal i Herlev og masser af motivation fra tilskuere er lige noget for Victor Cubars, der går forrest i det fysiske spil og kan være den, der pisker hjemmeholdet frem. Hos Aalborg er George Sørensen nøglefigur i aften i kampen for at stoppe det stormløb, som Herlev kommer med.

Statistikken: Aalborgs expected goals var 3.45 onsdag aften, mens Herlev stod på 1.61. Godt nok for Aalborg også i aften, mens Herlev skal langt højere op for at vinde i aften - og i serien. 

Skader/karantæner: Aalborg stadig uden skader, Herlev var uden Mikkel Skjellerup, Philip Alftberg, Tiago Vinterberg, Daniel Baastrup-Andersen, Peter Lauritzen og Simon Aasmul. 

Historikken: Sidste gang Herlev var i semifinalen i 1990/91 var Herning ubarmhjertig med 7-1 og 7-0 i de to kampe. Men Herlev har elimineret mange grumme "forbandelser" ved at vinde kvartfinaleserien mod Odense. Måske en mere i aften?


Herning afgjorde hektisk kamp på 65 vitale sekunder SPORTSLIGT GODKENDT og optimisme i Frederikshavn