Kampstart 19:00 i spar Nord Arena

Vi skal lynhurtigt i gang med Metal Ligaen efter en stor dansk ishockeyweekend, der kulminerede med kvindernes OL-kvalifikation i søndags. En god del af aftenens aktører i Spar Nord Arena i Herlev var på plads til landskampene og to af aftenens profiler spillede faktisk i kæde sammen lørdag og søndag.

Vi taler naturligvis om Matthias Asperup og Christopher Frederiksen, der sammen med Mathias Bau udgjorde førstekæden hos Danmark i sejrene over Norge og Letland.

Så Frederiksen og Asperup har i den grad lært hinanden at kende, men står i aften på hver sit hold og kan give hinanden et skulderklap efter gode indsatser både fredag og lørdag.

Også Lasse Mortensen (Herlev) kunne glæde sig over især en god kamp mod Norge, mens Frederikshavn-målmand - efter al sandsynlighed - Mathias Seldrup stod fremragende mod Norge lørdag aften i Esbjerg. Mon ikke han fortsætter i buret i aften i Frederikshavn bag Jeppe Vinther, der spillede to fine kampe sammen med Phillip Bruggisser. Også Lucas Andersen var med fredag aften i Vojens, men sad over lørdag. 

Ellers er det vel ganske sandsynligt, at vi ser et Herlev-hold, der kommer galopperende ud til kamp mod et lidt mere afventende White Hawks-mandskab, der formentlig vil forsøge at slå kontra. Sådan plejer Pasanen at være snu på udebane. 

Statistikken: Hvis vi tæller "Coronakampen" tidligere på sæsonen ud af statistikkerne, så plejer det at være tæt mellem Herlev og Frederikshavn. De seneste fire kampe inden var "etmåls-kampe" og sådan kan det blive i aften igen. 

De indbyrdes kampe: Frederikshavn har to matcher ud af to mod Herlev i indeværende sæson. Først 5-1 i Herlevs "Corona-kamp" og siden 5-4 hjemme, hvor nordjyderne fik væltet kampen rundt i de sidste minutter.

Hold øje med: Joseph Jonsson var forrygende i kampene lige op til pausen. Fortsætter han? Frederikshavn har en "kontraktfrisk" Aleksi Halme med inde i angrebet og sandsynligvis er topmotiveret for at sige tak til sin nye klub. 

Det forventer vi: Herlev plejer at komme godt ud af starthullerne - både ved sæsonstart og efter pauserne. Eagles med friske ben kan sagtens true det bredere Frederikshavn-hold. Det bliver tæt.

Skader/karantæner: Herlev formentlig med fuldt hold, mens spændingen i Frederikshavn belaver sig på om Mikkel Bertelsen og Alex Bumagin måske er blevet klar. 


Vigtig Herlev-sejr i kampen om at komme op i midterfeltet SE BILLEDERNE: DEJLIG DANSK AFTEN i Granly Hockey Arena