Kampstart 19:30 i Spar Nord Arena

Herlev Eagles meldte i aftes ud, at angriberen Mattias Åkesson forlader klubben. 

Det skete i gensidig forståelse, og må man vel - også med den kortfattede pressemeddelelse in mente - at hverken Åkesson eller Herlev var tilfredse med forløbet af samarbejdet, der har betydet færre og færre spilleminutter til svenskeren på det seneste.

Åkessons afgang efterlader dog et hul i Herlev-angrebet, men også muligheden for at hive en ekstra import ind i truppen, hvis noget sådant kunne lade sig gøre.

Når det er sagt kommer Eagles til lokalderby i aften med stor selvtillid efter 5-2-sejren i Vojens, hvor ørnene som tiden skred frem, fremstod som det mest afklarede mandskab. Herlev har et godt "grundspil", der holder langt de fleste kampe tætte og jævne og sådan kunne det også blive i aften mod et Rødovre-hold, der stille og roligt bliver stærkere som kampene skrider frem og listen over spillere ude bliver mindre.

Den nye mand, Mitch Callahan, var for eksempel med senest mod Herning, men så endnu - og naturligt nok - lidt rusten ud.

Han fik chancen som center mellem de to unge spillere Marcus Almquist og Magnus Carlsen i Rødovres tredjekæde.

Historikken: Der er rendt meget vand i åen siden de to hold tidligt på sæsonen mødtes i Herlev til Metal Ligaens hidtil største "Hawaii-hockey"-kamp - sagt med et glimt i øjet - i denne sæson. Herlev vandt et vildt opgør med hele 8-7 efter overtid. Det andet opgør blev aflyst på grund af Covid 19-tilfælde i Herlev-truppen. 

Statistikken: Begge hold ligger jævnt i formbarometeret, hvor Herlev står med syv point, mens Rødovre har fem point på kontoen i de seneste fem kampe. 

Det forventer vi: Et Herlev-hold, der stille og roligt vil arbejde sig ind i kampen mod et Rødovre-hold, der vil forsøge at vinde kampen med tempo og skøjteløb. To forskellige stile i spil, hvilket formentlig udmunder i et tæt lokalderby, der i øvrigt er det første af tre af slagsen i december. Det skulle have været publikumsfester i forstaden, men sådan ender det altså ikke i disse mærkelige tider. Forhåbentlig næste sæson.

Hold øje med: Netop Mitch Callahan må forventes at spille en større rolle med en enkelt kamp i benene. En virkelig spændende forstærkning, der nok skal komme Rødovre til gode. Hos Herlev noterede man sig tre assister til Alexander Edström i Vojens tirsdag. En solid back, der stille og roligt passer sit job fortrinligt i Herlevs defensiv.

Skader/karantæner: Rødovre var stadig uden tre backer, Nielsen, Illemann og Mauritzen i kampen mod Herning for nylig. Nikolaj Zorko har endnu ikke spillet i sæsonen og Oliver Kjær har siddet ude de seneste par kampe. Rødovre havde dog 13 angribere i opstillingen mod midtjyderne. Herlev har altså sagt farvel til Åkesson, mens Max Vilstrup Olesen og Mikkel Persson ikke var med i Vojens for nylig.

 


STREAM: Frederikshavn White Hawks-Aalborg Pirates OPTAKT: Herning Blue Fox-Esbjerg Energy