Kampstart 19:30 i Kvik Hockey Arena

Esbjerg Energy er sprudlende for øjeblikket og serverede i perioder en regulær opvisning tirsdag aften mod Frederikshavn.

Specielt i kampens sidste halvdel havde vestjyderne godt fat i gæsterne, og det er tydeligt at se, at spilleglæden virkelig er på toppen i Esbjerg for øjeblikket.

Vestjyderne disker op med fire velspillende kæder, og man lægger også mærke til, at mange af de etablerede spillere har fået nyt liv under den nye træner Jason Jaspers.

Her tænkes for eksempel på backer som Simon Grønvaldt og Anders Koch, der begge nu tager en stor aktiv del i den offensive del af spillet i stedet for "bare at passe jobbet", som det endte med at være tilfældet i den sidste tid under Mark Pederson.

Så Esbjerg har fået noget nyt og spændende under Jaspers, mens aftenens modstander fra Herning har haltet en smule mere i løbet af sæsonen. Mange skader har gjort sæsonen ujævn og selv med en kompetent opstilling som i den seneste tid, render man altså ind i nederlag som 0-5 mod Aalborg for nylig. Det huer ikke nogen i Herning og omegn at tabe så stor hjemme - tilskuere eller ej.

Men Herning tog altså en lille revanche tirsdag i Rødovre, hvor det blev til 4-3 over hjemmeholdet efter overtid, hvor Mathias Bau Hansen afgjorde på sin gamle hjemmebane.

Hold øje med: Netop Mathias Bau Hansen kan blive en stærk faktor i aften. Den lange angriber har efter en lidt sløv start i den grad levet op til forventningerne og scorer point på samlebånd i Herning. Holder han kadencen, er han med sikkerhed tilbage på landsholdet til foråret, når VM forhåbentlig bliver aktuelt igen. Hos Esbjerg fik Valdemar Ahlberg scoret et forløsende mål tirsdag aften, hvor han på smukkeste vis styrede et fladt skud op i nettaget foran mål. Dejlig scoring og m åske et ekstra punch til Energy-angriberen?

Det forventer vi: At Herning hurtigt skal "finde sine ben" mod et Esbjerg-hold i god rytme og med godt flow i spillet. Man skal helst ikke komme for langt bagud mod det for øjeblikket ret giftige Energy-hold.

Skader/karantæner: Daniel K. Nielsen, Bjørn Uldall og Mads Christensen, Peter Eg Larsen har ikke spillet på det seneste for Herning. Heller ikke unge Andreas Sørensen var med i Rødovre for nylig. Hos Esbjerg mangler kun Jannik Christensen for øjeblikket. 


OPTAKT: Herlev Eagles-Rødovre Mighty Bulls STREAM: Odense Bulldogs-SønderjyskE