Kampstart 19:00 i Spar Nord Arena

De to sjællandske "tabelbrødre" på sjette- og syvendepladsen kom forskelligt ud fra onsdagens kampe.

Herlev Eagles tabte 1-5 i Vojens mod SønderjyskE, men leverede faktisk i lange perioder en solid indsats. I de to første perioder kostede store individuelle fejl to scoringer, og det kostede reelt muligheden for at få point med hjem i bussen.

Desuden savnede Herlev i den grad Joseph Jonsson i powerplayspillet, der heller ikke fungerede supergodt i Sydjysk Sparekasse Arena, og så tabte ørnene altså for anden gang i sæsonen i Vojens.

Også Philip Rafnsson (karantæne) og langtidsskadede Niclas Heinerö var savnet og kommer de to ind, ser bredden hos Eagles allerede noget mere slutspilsklar ud. 

I første omgang gælder det om at få point mod Rungsted, der kom flyvende ud fra en skøn onsdag i Concordium Arena, hvor nordsjællænderne bankede Odense med hele 6-0. 

Quinn Ryan fik debut for Rungsted og gjorde det med en fin indsats. Han ramte både metallet ved siden af Fredrik Bergvik og scorede det sidste mål i kampen. Herlig aften for Rungsted som formentlig har givet masser af tro tilbage efter en sæson, hvor holdet har været hårdt prøvet.

Men kommer Olssons og Åhlunds idéer nu for alvor til udtryk? Spændende at se, hvordan Rungsted dumper ind i det kommende slutspil.

Hold øje med: Tobias Åhström scorede et glimrende mål for Herlev i Vojens og var ganske farlig i momenter. Og lad os bare kigge videre på Quinn Ryan og se, hvordan han hopper ind til sin anden kamp.

Historikken: Rungsted var uden problemer i de første fire kampe mod Herlev, hvor det blev til sikre 12 point. Senest snuppede Herlev dog en sejr på 2-1 i Rungsted.

Statistikken: Tim Wahlgren og Lucas Andersen (begge 7 point) har scoret flest point i kampene mod Herlev. Hos Eagles er det fire svenskere (Åhstrøm, Elvenes, Lindqvist-Hansen og Johansson) har alle scoret tre point i kampene mod Rungsted.

Det forventer vi: At Rungsted kommer hamrende ud for at holde momentum fra onsdag mod Odense. Lykkes det, er Rungsted favorit til at vinde kampen i aften. 

Metalligaen.tv: Har Henrik Bauch på plads i Spar Nord Arena i aften til at guide dig igennem de 60 minutter i aften.

Skader/karantæner: Herlev manglede Malthe Kring Andersen, Joseph Jonsson og Niclas Heinerö i Vojens senest. Desuden er Philip Rafnsson ude med karantæne for anden kamp på stribe. Rungsted har stadig Malte Setkov ude med karantæne, men har ellers alle mand parat til matchen: 


OPTAKT: Esbjerg Energy-SønderjyskE RETRO: Mødet med Richard David i Stavanger