Kampstart 19:30 i Kvik Hockey Arena

Vi har en finaleserie, der virkelig folder sig ud og er dejlig uforudsigelig.

Aalborg havde bagt op til guldfest og med 6000 tilskuere i ryggen "kunne det næsten ikke gå galt" for nordjyderne i den femte finalekamp mod rivalerne fra det midtjyske. 

Men man skal aldrig gøre regning uden gæster, og efter et disciplineret Herning-mandskab overlevede den vigtige første periode - med besvær - fik Blue Fox stukket to gange i anden periode, og det var nok til at holde hjem mod et Pirates-mandskab, der aldrig helt fik de rigtige afslutninger på en stærkt spillende Mac Carruth.

Over hele kampen og de 60 minutters var der en sitren og en spænding, som vi KUN finder, når de her serier kulminerer.

Det gør serien engang til i aften, og Kvik Hockey Arena kommer også til at sitre fra sidst på eftermiddagen.

Herning har ikke vundet guld siden 2012 - dengang kom man også fra 1-3 - mens et tirret Aalborg-hold på ingen måde har lyst til åbne dåsen mere op for midtjyderne, også selv om det vil betyde endnu en ishockeyfest i den nordjyske hovedstad.

Kigger vi på istiderne i søndags, så spillede Aalborg noget bredere på backerne, hvor fraværet af Racine og Madsen betød, at Kevin Tansey rundede en halv time! og Tristan Pomerleau var tæt på, mens Miska Humaloja også var nede for at spille back og noterede sig over 24 minutter i Gordon Ballhorns fravær. Canadieren var på rapporten, men noterede sig ikke for istid. 

Så der er pres på Hernings opstilling. Formentlig også i aften. 

Aalborgs mest benyttede mand var Ian Edmondson med 22:20 minutter, forfulgt af Ben Carroll, Julian Jakobsen og Kabanov, der alle var tæt på. Spændende om Aalborgs lidt større bredde giver pote i aften. 

Herning-kaptajn Morten Poulsen efter kampen i Aalborg til Sportherning.dk. 

- Disciplinen er 100 procent en af nøglerne. Vi skal ikke sidde derude hele tiden - det er Aalborg for gode til. Men det er jo en balance, for vi skal være der i duellerne og holde dem på ydersiden og tage al det beskidte arbejde. Men vi skal ikke vises ud, sagde Poulsen. 

Aalborg-backen Anders Koch til Nordjyske: 

 Jeg synes ikke, det var Hernings fortjeneste (søndag eftermiddag i Aalborg). Vi ramte bare ikke det niveau, som vi har ramt i de fire første kampe. Jeg tror mere, det er inde i vores omklædningsrum, vi skal finde forklaringen. Det min umiddelbare tanke, konstaterede han. 

Hold øje med: Efter at George Sørensen havde været finaleseriens bedste målmand hidtil, så gav han halvanden retur, der kostede mål søndag aften. Til gengæld tog Sørensen også et par vigtige "odd man rushes" i slutningen af kampen.  Mac Carruth havde et enkelt dårligt angreb i begyndelsen af kampen, men ellers fik canadieren fat i det meste og virkede mere sikker og rolig end i de seneste kampe. Der skal nok være 10.000 Twix til ham, hvis han redder de sidste to kampe hjem. 

Det forventer vi: Formentlig samme kampbillede som altid med mere "Aalborg-puck" og en stærk midtjysk defensiv. Igen fuldstændig umuligt at forudsige.

Skader/karantæner: Thomas Vilstrup, Joachim Linnet var ikke med senest. Gordon Ballhorn var også skadet. Jonathan Racine og Patrick Madsen har karantæne. 

Statistikken: Expected Goals blev igen målt af SportContract, der analyserer kampene og her ramte Aalborg 3.1 mål - altså over det antal, som Pirates formåede at score, mens Herning lå lige under med 1.8 expected goals.

Historikken: Inklusive Metal Cup er vi oppe på det 13. opgør mellem de to hold i indeværende sæson. Finalen er altså 3-2 til Aalborg, mens Metal Cup-statistikken er 1-0 til Herning. I grundserien "vandt" Herning serien med 4-2 og har altså 7-5 samlet i denne sæson over finalemodstanderen.  


TISSOT ALL STAR-HOLDET FOR SÆSONEN 2022/23 ER SAT Anders Biel fortsætter i SønderjyskE